Sunday, May 31, 2009

:: Majlis Bertandang Weeding Puan Sarina at KKB ::

~~ ALoha..wah hari nie aku, pija , abg mail n fifi p majlis bertandang weeding kak sarina di Kuala Kubu Baru..Actually, aku pun da lambat..kul 12 baru kitaorg gerak..naik kete fifi...

~~ Sebelum kitaorg sampai..ada plak accident kat simpang 4..menyeramkan tul..but aku tak lah amik gambo..kang kene badi plak..memula tue berpusing jugak lah mencari dewan tempat majlis bertandang tue..pusing2 jumpa jugak akhirnya...

~~ Mase kat sane makan..siap aku n pija karoke lagu sumbangkan lagu khas untuk pengantin baru..heheheh

~~ Tapi aku geram kat si pija ..die p delete semua gambar die..hurm...so layanz jelah sekitar majlis bertandang Kak Sarina...












video video

Saturday, May 30, 2009

:: Layan Lagu Realize ::




Realize - Colbie Caillat Music Code

Thursday, May 28, 2009

:: Alhamdulillah Akhirnya ::

~~ Aloha..pagi nie..aku lambat sikit p keje..bangun lambat lah..sebabnyer mata aku still cam sakit lagi..sampai opis dalam kul 9.30 pagi...opis agak huru hara hari nie..sebab nyer semuanya kalut nak p pontian untuk program sektor swasta..di MRSM Pontian...

~~ Aku buat jerlah keje seperti biasa...pagi nie ade borak2 dengan En Zubayry, Kak Ogy n Abg Mail..entah kenapa..tetibe aku nak bertanya derang pasal kelebihan keje kerajaan..baru lah aku jelas..selama nie..aku malas jer nak amik port pasal keje kerajaan atau badan berkanun nie bagi aku sama jer..

~~ En Zubayry dok story lah..bla..bla..bla...agak nyer banyak "insting" aku kebelakangan nie..tentang keje kat UMP nie..Macam minggu lepas..aku p teman kak siti n kak sarina p Bank islam..aku lepak lah kat tepi dinding...tetibe ader segerombolan mamat nak p solat jumaat..derang betul2 benti depan aku..dok bercerita tentang nak p kuantan..aku pon macam peliklah..sebab nyer napelah mst nak benti depan aku..ramai plak tue..semuanya pasal kuantan..n pahang..

~~ Actually, 3 hari lepas UMP ada call aku..die mintak aku fax kan slip gaji aku bulan 5..huhuhu..tapi die tak bgtau aku pon aku dapat keje ke tak kat UMP.. macam2 benda peliklah..aku buat tak tau jerlah..Actually aku da faham prosedur pelantikan..tapi selagi tak de surat hitam putih..aku tak berani nak cakap... Ada jugak aku call2 kawan yang sama2 intiview ngan aku tempoh hari..tapi die kata tak de plak UMP call tanya pasal gaji..pelikkan..

~~ Then pada hari nie...jam 3.15 petang..hari khamis..ada sorang pegawai dari unit perjawatan UMP call..aku memang da save da number die..nama die En Azizul..die bgtau aku..die nak hantar surat offer letter kat aku..Then die tanya..surat nie nak hantar ke mana?aku bgtau lah..tak per boleh guna hantar alamat yang die pos surat untuk temuduga tempoh hari..huhuhuhu.. Alhamdulillah...aku di offer..tapi surat aku tak tengok lagi..die akan pos..2 3 hari lagi sampai lah tue..kat umah My Dear kat Sg. Isap.. Alhamdulillah..syukur..rezeki Allah bagi...








~~ hurm..perasan hepi sangat..tapi surat tak dapat lagi..hehehehe..cam ner tue?boleh kira da dapat ker offer tue?heheheh...dapatlah kot..ke khayalan jer semata? entahlah..apa2 perkembangan ..aku akan update dari semasa ke semasa..yang penting..Itulah die di namakan rezeki... Sayang kat IIM..di IIM banyak aku belajar tentang pentadbiran..lebih2 lagi aku banyak belajar dari bekas CC aku..En. Manizam..die banyak sangat bantu aku...dari aku zero to hero...bukan mudah nak tinggal kan IIM..IIM still the best..but..aku hanya ingin jaminan untuk masa tua..n ada peluang untuk aku p jauh..aku think positive jer...apa2 jer berlaku pas nie..aku tanggung sendiri..aku takkan susah kan orang lain.. Thanks to IIM...

:: Dapat MC sehari ::

~~ Aloha..neway..pagi nie..aku p keje cam biasa...settle shereder resume2 photostat yang da di temuduga..Hari nie buat surat lantikan staff baru IIM..PAP n Pemandu..Pagi2 da kene tegur dengan dak2 opis nie pasal dengan mata aku..memang dari semalam la..aku ingat ok pas bangun tido pagi tadi..tp tak ok lagi..aku pon buat bodo jer arr...Sebenarnyer sepanjang aku hidup 25 tahun nie..belum penah lagi aku kene sakit mata..alhamdulillah lah..but aku pon takut jugak kalau kene..matilah aku..da lah tarikh keramat da nak dekat..da settle semua baru lah aku minta bos balik ..aku p klinik...

~~ Biler p klinik biasa aku p..Doc Param memang tak de arr..doc lain..nevermind..then da check tue..doc tue tau semua..aku nyer mata kene infection jangkitan kuman..sebab pakai contac lens..doc minta aku tak pakai contac lens dalam jangka masa 6 bulan..hehehehe..aku sengih jerlah...then doc bg MC sehari..so aku kat umah dok2 tengok tv..tido2 kejap2 jer sebab nyer doc bg ubat titis mata..takut melekat plak mata aku..hehehe..

~~ Malam nyer..aku p amik kete pada My Dear..sok kene bawak kete plak..kak siti (unit Kewangan ) mintak tolong sebab sok nak p bank..hurm..sok ramai yang tak de..semua p Pontian ada program CSR rebung, program sektor swasta...tak perlah..tadi makan sate kajang kat restoran jejantas sg buloh..hurm..besh jugak..mengimbau kenangan bersama My Dear.. Aku memang bertuah dapat hidup bersama die..Very understanding..n caring..semuanya ada pada nyer..wah..i really luv him so much..

~~ Pas tue..aku hantar My Dear balik umah..n aku gerak balik..huhuhu..dan sampailah skung nie..nie aku nak masuk tido da...ngantukz..so esok keje..keje..keje..see the next story..da..n gud nitezzzzz..

Monday, May 25, 2009

:: Tutup sementara Untuk Rakan2 ku Sahaja ::

~~ Actually, aku terpaksa tutup lah jap blog nie untuk kawan2 sahaja..yang aku invite ..atas sebab2 yang tak dapat di elak..Biler pikir balik..setelah tengok facebook..semuanya ada kaitan..hehehehe..UNtuk ke Blog erin kawan2 ku..kenelah masukkan email address derang n password..harap maaf..sebarang kesulitan amat di kesali...

Sunday, May 24, 2009

:: Lovely Weekend ::

~~ Aloha..hari nie ari Ahad..wah kene bangun cepatlah sebab nyer nak amik papa n mak cik die ( Teh )kat pekeliling..Hehhehe..aku sesiap p pekeliling kul 1.00tgh bas dari kuantan sampai..gedebak gedebuk ajak teh n kawan teh p makan mee bandung kat the mall .. Aku n My dear nak hantar teh p kursus kat Mardi..wah cuaca panas hari nie..

~~ Pas makan..kitaorg pon gerak p Mardi serdang..aku memang tak tau lah jalan ..My dear tau..memula tue salah masuk pintu..kitaorg kene masuk pintu main entrance nak p tempat kursus..hehehe..akhir nyer jumpe gak tempat kursus...da hantar teh n kawan teh kitaorg pon gerak semula balik ke KL..tapi my dear ubah plan die nak p sunway..layanz jelah bf aku nie...die memang teringin nak bawak aku p sunway pyramid tapi tak kesampaian sebab nyer aku da p dulu dgn pija n kak sarina last week..p main ice skating..hehehehe..but kali nie kitaorg bukan nak p main ice skating..saja ja jejalan..

~~ Sebenarnyer aku da penah p dulu2 sunway nie..tapi lama da..da berzaman..then p ngan mak , ayah n family..hehehehe..dolu2 lah..Puas lah pusing..tapi aku rasa tak satu sunway tue..after that aku teman papa p beli barang sport die lah..die survey2 baju..hurm ape lagi baju nike die lah dengan accesories tennis..yelah die ngan tennis memang tak dapat di pisahkan..pas pusing tue..My dear tarik aku p masuk kat parkson suh cari kasut..aku memula cam tak nak arr..kan die da bagi bunga..nie nak bagi kasut pulak..hurm...aku suruh die pilihlah...nak belikan aku kasut..hadiah lagi sempena anniversary..sebenarnyer kalau tak anniversary pon My dear beli gak..tapi aku nie mana ler reti nak suh2 die beli..die bg aku amik..hehehehe..last2 die pilih kasut sembonia..wah cute gilerzzz...cantik..puas da try yang lain2 tapi semuanyer longgar..saiz kasut aku nie memang ler kecik..last2 jumpa gak..n akak promoter tue dok suggest suh aku beli padding..hurm..aku p cari kat bata jer..


~~ Pas beli barang2 tue..tekak rasa dahaga..n My dear ajak p makan kat Wendy's..aku pon makan skali lah dengan die..sejak aku kawan dengan MY dear nie..die asik bagi aku makan jer..berat badan aku pon da naik..dari 40 kg ke 43 kg..nie tak timbang lagi nie..pipi da chubby..hish..masa makan tue..layanlah lagu..kat bawah org2 main ice skating..lagu2 derang cool giler..as u know me..Music is my life...aper2 genre music semua boleh masuk..aku n MY dear sama...

~~ Pas makan ..kitaorg pusing2 lagi n balik..dalam petjalanan balik sampai kat trafic light bergambo..heheheh..pas tue..my dear hantar aku balik..coz tonite die nak main tennis dengan kawan2 die..heheheh..ok..aku pon nak rehat penat rasanyer..


~~ To My dear..thanks again..U're cool babe..luv u so much...

Friday, May 22, 2009

:: Bicara Ilmu Mr. Yany ::

~~ Actually, aku baru jer pas dengar bicara ilmu..majlis yang biase di adakan petang jumaat kepada semua warga IIM.. untuk add knowledge..about anything..





~~ Mr. Yany nie baru jer balik dari lawatan sambil belajar di Korea...so die nak storylah kat kitaorg aper output yang die dapat mase kat sane..overall..memang best n sangat2 berguna info yang die bg..yang paling best tak mengantuk..you're doing a good job walaupun die bg talk dalam english n telo kelate nyer...masih boleh di fahami...





~~ Ader beberapa gambar aku snap..tak boleh banyak2 snap..heheheheh..layanzzzzzzzzzzzz.

:: Suprizing Me In My Second Anniversary ::

~~ Aloha..pagi nie..aku lalui dengan penuh tenang..coz merupakan hari anniversary aku n My Dear kali ke 2..pagi cam biase aku wat keje..meet fren yang lain..suke2..hari nie niekan hari jumaat..Last day keje untuk minggu nie..petang pon tak wat keje sangat..sebab ader bicara ilmu...best betul..





~~ Neway..aku tak aspect aper2lah hari nie..tapi My Dear da wat aku rasa terkejut yang teramat sangat..wah..tadi masa aku tengah beborak dengan abg mail n kak ogy..tetibe aku dengar adr org panggil nama aku..betul2 time tue aku kat tempat kak ogy..tapi aku tak nampak siape pon..die cakap dengan abg mail..Saya nak jumpe Cik Noorini binti Md Shah..dlm hati aku mybe org nak hantar borang mintak keje..aku tak terlintas aper pon..rupenyer..ader mamat penghantar bunga..hantar sejambak bunga rose merah ada 15 kuntum..wah..nak nangis aku..mane tak nyer..aku memang terkejut sangat...time tue..turunlah En. Zubayry, Kak Sarina..Abg Emi..wah kene nganjing arr aper lagi..







~~ Hish2..very2 suprizing me..I Love u Dear...napelah susah2 nak bagi bunga nie.. Neway i really2 appreciate it sayang..Terima kasih banyak2 ... Semoga Hubungan ini kekal hingga Akhirnyer..you are so romantik person..Luv u muahx..muahx muahx..

Thursday, May 21, 2009

:: Temuduga UMP da selesai ::

~~ Alhamdulillah...semuanya da selesai...semalam aku da p temuduga kat UMP..hurm..so far alhamdulillah..aku tak nak harap sangat lah..hai..kalau korang nak tau..mase intiview tu...kene masuk 9 org sekali...memang susah lah nak expose..tak pelah kalau ada rezeki..ader lah....hehehehh..aku da buat yang terbaik..kalau tak dapat pun aku tak terkilan sangat...Kalau dapat Alhamdulillah..=)

Tuesday, May 19, 2009

:: New account for Facebook ::




~~ Hari nie keje kat opis banyak but..ada jer mende boleh wat iklan..mane tak nyer..hari nie aku boleh sesaje nak bukak account untuk facebook..aper2 tah..terpaksa bukak lah..





~~ Before dis ramai jer kengkawan aku yang suh bukak facebook ..tapi malaslah..da banyak sangat da..dengan friendster nyer..dengan myspace lah..dengan bloglah..huhuuhu..skungnie facebook plak..actually sebab utama aku bukak akaun nie..sebabnyer..roger federer lah..die pon baru buat fan site facebook untuk peminat2 die..so..kalau nak baca story die..kene masuk facebook jugak..huhuhuhu..tu yang aku pon sebuk bukak facebook..tapi menag tak ar nak update2..hehehehe..aku tak retilah facebook nie..macam susah jer..aku tak explore lelebih lagi...heheheh..nnt pas nie..boleh kot..kita tengok nnt cam ner...

:: Pembukaan Secara Rasmi Blog Erin'Z Site ::



~~ Aloha..tepat jam 1.52 pg bertarikh 19 HB Mei aku membenarkan blog aku untuk di baca oleh semua rakan n sahabat2 karibku..tu pun selepas mendapat kelulusan daripada My Dear..hehehehhee..

~~ I'm so sorry guys..but korang bolehlah nak jenguk semula blog erinZ Site nie..Tiada rahsia lagi...Hepi Reading...n erin akan update dari semasa ke semasa...chow..n gud nitezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..time to slepzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........

Monday, May 18, 2009

:: Happy Second Anniversary Dear ::



~~ Sambungan citer pas...main ice skating hari nie...pas sudah karoke...aku p kuo date dengan my dear..teman kan die makan..aku pon bg lah hadiah kat die..bagi awal2 sebab nyer..nak suh die pakai..ala..aku nie..memang camtu..belum tiba hari da bagi die hadiah tue..tak per..kita buat die..hehehe...

~~ Actually..malam tue..My dear nak makan kat De Memori taman melati..so aku teman die...n die syuke hadiah yang aku bg nie...aku pon hepi...tapi aku ngantuk sikit.. yelah letih seharian..n masa terluang aku untuk hari nie penuh dengan aktiviti..pas makan kitaorg pon balik..but today aku betul2 gembira..baik di sisi kawan2 aku n MY Dear..Thanks..Luv U All...

:: Bachelor Day ::

~~ Actually pagi nie aku sakit2 badan ..n semua sendi2..tangan pon da ader musel.. ader story nak kongsi dengan sahabat2 semua...semalam 17 Mei 2009..aku ..pija..n kak sarina p sambut bachelor day...nie semua adalah rancangan si Pija..yelah..macam sem lepas..lepas2 final exam kitaorg p redang..bersama2 sahabat2 di pejabat aku..skung nie..semuanya bro2 org2 kuat admin da tak de...so kitaorg rancanglah program selepas exam n kitaorg namakan hari semalam adalah "bachelor day"..,

~~ Sebenarnyer..kitaorg nak wat "Bachelor Day nie" before Kak sarina Kawin..but oleh kerana kekangan masa yang di hadapi..n sangat 2 suntuk..kitaorg tunda hari nie..n tarikh semalam lah yang paling sesuai..sangat2...

~~Tak sabar nak citer kan..semalam kitaorg p main ice skating kat sunway pyramid...wah..tak macam mane rupelah main ice skating..tak penah sepanjang 25 tahun hidup nie aku main ice skating..start malam semalamnyer..pija da lepak2 umah aku..pas die balik dari celebrate annivesary die yang pertama...huhuhuhhuhu...kitaorg borak sampai kul 4.30 pagi...lepas tengok konsert final Af...











~~ Pagi nyer tue kitaorg..gerak dalam kul 10 pg..sampai2 sunway dlm kul 11.30pg..aku pon tak bape nak ingat masa tue sebab nyer..exited nak p main ice skating...kitaorg pon tak tau jalan..main belasah jerlah..akak bawak kete..kitaorg lalu NPE..hurm..sesudah sampai jer...pija da lapo2..kitaorg makan kat food court jusco..sebab tak tau da nak makan kat mane..kita nie bukan tau sangat selok belok jalan kat dlm shopping Complex tue..mau sesat..











~~ Pas makan jer..jalan2 cari tempat..wah at last nampak jugak lah padang ice kat ground floor tue..sebelum tue..aku p lah toilet dulu..pakai baju autumn in my heart lagi..ala2 winter sonata gitu ..malu jugak..ala..tapi tak per..nampak comel jugak nie..heheheh(perasan)..masa check in..beli tiket..kene beli glove n sock..huhuhu..kalau tau bawak sendiri jer..semua skali RM 28 henget..hurm..quite ok lah..sebab nyer unlimited time..ko main lah sampai puas..sampai patah pinggan..tapi jangan injured..Bahaya woo..aku tengok derang main ...kalau da pro tue tak perlah..yang baru mula2 nak main tue...yang tersungkurnyer lain..yang..jatuh tergolek nyer lain..yang jadi supermen kat tengah2 padang ice tue lain..huhuhu..macam2...







~~ Actually..kitaorg sangat2 enjoy..mau nyer tak enjoy..da bape kali jatuh..kak sarina sampai kepala terhantuk kat lantai ice..bahaya2 nyer..next time insyallah bleh p lagi...



~~ Pas da puas main lebih kurang dlm kul 3.00 kitaorg pon chow..akak n pija p solat..aku plak p jalan2 tunggu derang settle solat..aku p cari Belt n wallet..nak bg hadiah kat My Luvly Dear..sebab nyer 22.05.2009 nie..sambutan anniversary kedua kami..heheh..cari nyer cari jumpelah..barang yang di cari..aku beli wallet n belt jenama larrie ..aku amik keputusan nak beli jugak..hopefully die syukelah..

~~ Pas da settle..shopping..balik umah sampai dlm kul 6.30ptg..pas tue...pas solat semua..karoke plak kat umah..betul2 menggunakan masa sepenuhnyer... mase maghrib stop n sambung balik karoke pas isyak..then pija sesiap nak balik n aku pon sesiap nak kuo...dengan my dear..Today..hari paling gembira buat aku..Thanks to Pija n Kak Sarina...Luv both of U All... video video