Tuesday, June 9, 2009

:: Last moment at IIM ::

~~ Aloha...actually..kalau korang semua baca jer tajuk mesti da boleh agak da aper sebenarnya yang nak aku sampaikan..First of all aku bersyukur sebab nyer aku da di tawarkan kerja di UMP...surat pelantikan pon aku da terima..n dis month adalah minggu terakhir aku di IIM..wah..agak sedih jugak rasanya..nak tinggalkan bangunan IIM yang serba indah ini...banyak perkara yang da aku belajar di IIM daripada aku tak tau apa2 sampailah boleh buat kerja..tu pon berkat dari tunjuk ajar ex-CC aku En Manizam..die pon baru bulan lepas meninggalkan IIM n balik semula ke JPA..Bulan depan aku plak..







~~ Walaubagaimanapun, kerja aku sangat banyak n sebelum aku meninggalkan IIM aku kene settlekan semua kerja aku supaya org yang ganti tempat aku nnt boleh catch up semua tugas2 aku nie dengan lancar..



~~ Tarikh kuatkuasa peletakkan jawatan aku pada 28 Jun 2009 dan aku akan melapor diri di Universiti Malaysia Pahang pada 1 Julai 2009(Rabu).. Rezeki datang tak putus2 syukur alhamdulillah...Aku bersyukur jugak sebab pihak UMP amik kira servis aku di IIM..so gaji pon tak lah balik semula ke T1..kalau tak matilah aku..cam ner nak bayar kete..hehehehe..syukur alhamdulillah...

~~ So dis 3 week..aku amat2 sibuk..kalau aku sempat aku kan update...story terbaru...see ya ..=)

Monday, June 8, 2009

:: Tunang da ker??? ::

:: Aloha..wah aku memang tak sempatlah nak update2 nie..banyak keje...actually..pada 6 Jun yang lalu merupakan tarikh bersejarah dalam hidup ku..aku kini tunangan orang..aku start cuti dari hari rabu minggu lepas..ready untuk buat persiapan pertunangan aku..

:: Agak bz lah ..sebab nya berbagai2 dugaan aku hadapi...baik di Office mau pun di rumah..tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...pada hari sabtu pihak rombongan lelaki dari kuantan datang seramai 40 orang..dalam 9 buah kereta..wah..memang meriahlah umah aku..Dulang hantaran dari pihak lelaki 11 di balas dengan 16 dulang hantaran dari pihak perempuan..sebentuk cincin bersadur emas putih dan seutas rantai tangan.. dari ikatan pertunangan ini selama satu tahun..adeke derang nak bulan depan..huhuhuhu...biar betul nie...hehehe..so kawan2 ku tunggu jelah Kad dari aku n Azrai yer...







:: Membe aku yang datang Yda n her bf, Nisa n Kak Sarina n Abg Zack..neway thank you very much...kerana sudi datang untuk melihat kawan mu ni..bertunang...Terima kasih juga kepada saudara mara aku...yang turut membantu..letih woo kenduri nie...tapi Alhamdulillah sangat2..semuanya berjalan dengan lancar dan di iringi hujan rahmat sekejap dari langit masa cincin di jari ini di sarungkan..semoga Allah merahmati pertunangan ini..







:: Pada hari Jumaat tue..aku p amik baju kat butik Auntie Lin..Actually..Baju nie tukar last minit sebab..Pak cik ( Pak Ten ) aku..bagi pendapat tentang baju yang asal..aku pilih aritu..So pakailah baju yang korang tengok kat bawah nie..hehehehe....kepada sesiapa nak tau apa product n design terbaru di Salina Bridal bolehlah melayari blogspot di URL http://salinabridal.blogspot.com/ Kepada Auntie Lin n Salina Bridal Thanks kerana menaja baju masa hari pertunangan erin..Thanks kepada Auntie Lin cayang auntie muahx2.muahx2.. Aku tak sempatlah nak bergambar dengan Auntie lin aku nie..die bz sangat2...walaupun bz tapi die tetap jugak boleh layan aku..hehehhe...tabik springlah Auntie..Semoga perniagaan Auntie Lin bertambah maju Insyallah ..Make up plak..Mak cik aku jugak yang makeupkan S. fauziah..Makcik aku nie dulu bekas penyanyi ghazal yang berduet dengan fadil ahmad tu..skung nie..die pon buat andam - andaman n ada kumpulan hadrah..di Muar..Kumpulan Hadrah die nie..da pusing satu Malaysia n da dapat banyak penghargaan dari kerajaan negeri johor.....hehehhehehe..hantaran aku tue semua..S. Fauziah yang buat kan..so sweet..aku amat2 puas hatilah mak cik aku nie buat..sweet sangat..


:: Wif Putri Auntie Lin Daughter ::



:: Kepada Kak Awin yang bertungkus lumus menyiapkan kek fondant n cupcake erin..terima kasih banyak2..siap amik cuti lagi nak buat cake erin..tq2..sedaplah kak awin kek kak awin buat...pihak lelaki syuke sangat2...Thank you...Mak erin kata..akak nyer kek kemas...mase weeding leh tempah lagilah jawabnyer...




:: Made By Kak Awin IIM ::


:: Cupcake come2..i like it thanks kak awin ::

:: Kepada Adik Angkat akak yang tak penah datang umah akak ( Zaki a.k.a Adeq ) ..Thanks yer..sudi jadi photographer untuk majlis pertunangan akak..Nanti raya datang umah..jangan tak datang...adik angkat aku sorang nie memang baik sangat dengan aku..dari dulu memula kenal sampai lah skung..tapi aku tak dapat lah amik gambo dengan die..die pon tak offer nak bergambar dengan die..aku betul2 lupalah..ingat nak attach skali dalam blog nie...huhuhuhuhu..thanks so much.. Actually adeq angkat aku nie..jadi photographer untuk majlis perkahwinan adik aku n adik ipar aku..si nurul..sebab nyer derang nie kawan baik kat sekolah dulo2..hehehhe..Thank you deq...cayang selaloo ler..tapi tak leh cam dulu2.





:: Kepada kawan2, gambar aku nie tak berapa jelas..tunggu Adeq angkat aku settle siapkan gambar..baru dapat tengok dengan jelas..huhuhuhu..So alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar..seronoklah orang kuantan dapat hidangan buah durian, beriyani gam n sate...hehehehehe...terima kasih dari aku n my My family... video