Tuesday, May 25, 2010

:: Bad Story Today ..... aduh..tak Leh Fokus ::

Aloha..

~~ Pagi tadi, aku p keje rase cam penat sangat..tadi pon tertido2 bawak kete..nape??? tak tau lah..then hari nie ader Bengkel Permurnian Kursus untuk kursus baru dan kursus sedia ada...Malas sangt...lepas jer settle kat blok x..aku n geng2 admin balik kat opis..

~~ dah sampai opis..dak2 nie masuk mesyuarat post mortem program semalm..aku tak tau ler..nape aku tak masuk..derang pom..pang...pong pang ilang jer...upenyer p masuk mesorat...aku bukak2 FB..then pup terbaca...2 kali aku baca..kat status FB kak long " Pagi2 dapat berita mak accident plak...adus!!!"...terkejut n terkujat.....terus tepon mak..tapi mak citer pon, aku paham sikit2 jer...yang aku tau lori nak potong tak lepas kat batu 11...td call mak, mak ada kat balai polis...tengah buat report..huh..aku sedih nak nangis..tapi tahan jerlah...

~~ then aku update status kat FB..adalah kengkawan yang respond..aku tak leh fokus dah..tetibe my dear tepon..time die tepon nielah tak tahan dah dengar sore die..nangis suda..risau seh..hati mane tak risau...nie tunggu semua settle dulu..tgk status kak long...die amik cuti..nak tgk mak n kereta..yelah kete nama die...harap ok...thanks to Fida..opis mate my dear...die y bgtau my dear...aku ingat malas nak bgtau die..sebab call pon tak angkat...nasib ader fida dah bgtau..thanks fida...

~~ So masih menunggu nie..tgk cam ner status terkini...harap2 everythings will be ok...='(....

Monday, May 24, 2010

:: Cake or Cuppies either One ::

Aloha...







************ sumber dari internet...tak tau lah sape ************

~~ Biler kiter bercakap pasal cupcake or cake..ladies2 semua mesti dah mula telan air liur...hurm..aku tengah pening untuk decide nak buat cake or cupcake for my hantaran nie...hehehehe..Memula aku pikir nak tempah ngan my officemate lama..kak awin kat IIM tapi...bapok lah jauh nyer nak p pickup nnt..then aku nak kene p KL plak...at last selepas beberapa lama..dapatlah maklumat pasal cupcake blog area kuantan nie..hurm..





************************** tiut couple birds **********************

~~ Kebetulan plak..my opis mate nadia nie..nak kawen jugak die pon nak tempah cupcake n cake weeding untuk hantaran nyer...hurm..untuk percubaan aritu ..that day yang opis aku buat potluck..amik dr sorang kakak nie..blog nyer http://princess-cupcakes.blogspot.com (Cik Lin)... rasanyer ok juga..n hasil kerja tangan nyer pun agak kemas...then aku pon puas mencari design untuk die buat...pikir2 tema aku coklat n mix white sikit..tak taulah macam mane rupe lah cupcake aku nie..adalah beberapa design nak share..tapi rupa bentuk tak taulah..nebes jugak wei...first time nak tempah nie..lg pon aku pon tak kenal langsung org nie..tp menurut nadia..org nyer kecik molek...aku cuma bercakap dalam tepon jer..tak penah jumpe kot..sore macam serius jer..harap2 oklah..so aku nak share design yang aku nak buat..tapi tak taulah mentuk nyer cam ner..so layanz ler gambo2 yang ada...tema aku sebenarnyer warna bronze ceklet2..."Simple n Elegence ".....n aku nak die buat design couple birds..tak kesahlah mentuk yang mana satu..i hope ok ler...so layanzzzzzzzzzzz....



*********** sumber gambar dari princess-cupcakes blogspot ************

:: Kem Motivasi Tahun 6 SK Wira Kuantan ::

Aloha...



~~ Actually, pagi2 isnin yang sangat2 malas..pagi tadi nak p keje adoyai lemahnyer badan..rase nak titon ajerlah...sib baik kat opis ader kem motivasi untuk pelajar2 SK Wira..derang nie student2 standard 6.. yang nak amik UPSR tahun nie..



~~ Mcm biasalah minggu nie adalah minggu khidmat masyarakat untuk PBMSK..sabtu lepas buat kat umah anak2 yatim..minggu nie buat kat UMP jer..bas pick up student2 nie kat skolah bwk dtg UMP...





~~ Kem motivasi nie adalah untuk menaikkan semangat para pelajar untuk lebih fokus dan menetapkan matlamat ..apa yang perlu di lakukan oleh pelajr2 ini.Well organize....pengurus majlis ..ustaz tuan sideklah org kuat untuk program ini..yang menjadi tulang belakang..biasalah org2 admin n pensyarah2 lain..aktiviti yang lain sangat best..derang di ajar belajar bahasa spanyol n bahasa jerman..even aku sendiri baru belajar nie ha...kelakar sangat2..neway..congrats to Ustaz Tuan Sidek and all commitee service members....



~~ Ada lagi satu program ari khamis nie..dengan sekolah lain plak...huhu.....tak henti2 program..dah jadi macam taun lepas...lepas satu2..satu aktiviti..lepas JKTS nie..derang nak prepare untuk minggu MINDS pulak..kedatangan student baru ...pas tue..karnival akademik convocation....tapi before pikir mende2 nie semua ... kene pikir part aku yang menanti kat kg nie..tinggal 3 hari jer sebelum aku bercuti panjang..2 minggu..cukup ker???insyallah..semuanyer berjalan lancar...



~~ n...layan ler sikit video n gambo nak share ngan korang semua...see next blog....daaaaa.....=)

Saturday, May 22, 2010

:: Happy Anniversary To Me n My Dear ::

Aloha...



******************** My First Photo After Declare ********************

~~ Pejam celik..pejam celik..dah 3 tahun berlalu..aku rasa macam baru semalam aku kenal my dear....Neway..hari nie merupakn trikh keramat buat aku n my dear...22 Mei...2257...2257 nie banyk mmberi makna dalam diri aku..

~~ Kalau nak di ikutkan story kami...sangat panjang...pertemuan yang sangat2 tidak pernh terfikir n terlintas langsung di kotak fikiran aku...yelah..kami ada perbezaan umur 2 tahun..aku lebih tua di die..n dulu prnah menjadi prinsip aku tidak akan bekawan dengan orang yang lebih muda...n my dear dah change everything in my life..aku jugak tak nk kawan org yang luar dr Muar...pelikkan...



******************* Alhamdulillah 3 Tahun sudah ***********************

~~ Ingat lagi time declare nie 22 Mei 2007...lokasi di kedai mamak...waktu lunch di Damansara Utama...heheheh...saat yang tidak mungkin aku lupakan sampai biler2..dan kini insyallah pd 5.6.2010 nie My dear akan melamar aku menjadi wife a.k.a pasangan hidup nyer...Banyak betul aturan tuhan..untuk sampai ke tahap ini... betul bukan mudah kita nak sampai ke tahap ini... macam2 aku dah lalui...ada juga mende yang aku buat untuk selitkn kenangan ini n tarikh ini.... hehehe..macam kat no phone aku..kalau korang perasan..no phone aku n my dear..belakang 2257..that date adalah tarikh 22 Mei 2007...tarikh kami declare..hehehe... To My dear Tq sangat2..My Dear kata tak de hadiah.. hadiah die bg 5.6.2010 nnt...two weeks from now...huhuhuhu...tak pelah...semoga kita akan jadi pasangan bahagia selamanya...tq for everythng.....LUV u dear s much2....

:: My Weeding Prezent From Bella Nabila ::

Aloha....



~~ Actually....lst week aku MC ... tak keje...yelah..tak sehat ler...kebetuln before kuo umh tue..p tgk post box..ader surt dri pos laju malysia...hum..mst hadiah dr nabila dh sampai..die ada bgtu aku..die tak dapat datang..sebagai ganti die hantar hadiah pad aku..aduh..susah2 jer...neway..TQ bell...



~~ Lepas p klinik..aku p umh mak mertua aku..pick up adik ipr aku skali...herm...then kitaorg p Pos Laju kat Bando...p amik parcel tue..hehehh....Neway TQ Bell...I appreaciate that.....tqvm...





~~ Then p lunch kat MCD..ingt nak makn lunch dngan My dear skali..tapi die tak dapat p lak...hurm..makan berdua jerlah..pa makn kitaorg pon blik..kebetuln dapat sms dr Kak Faezah..bgtau..adik dapat masuk KPM Kuantan..tp dlm waiting list..alhamdulillah...terus bgtau mak ... dapat course Dip. Computer Network... then keputuan nyer pada adik lah nak masuk tak..lepas makn..kitaorg balik n berehat...sakit perut sangat2...to Bella...Terima kasih ye ... n to my adik...congrats...

:: Community Service P.E.R.M.A.T.A C.A.M.A.R ::

Aloha...

~~ Alhamdulillah..dh selesai first community service PBMSK..aku pon join jugak pagi tadi..gerak dr rumah kul 8.00pg...hurm..pagi tadi p umah anak2 yatim...alhamdulillah. pagi tadi p umah anak2 yatim PERMATA CAMAR..di kg Kepadang...hepi tengok anak2 yatim buat aktiviti dengan pensyarah2 PBMSK..Nak share maksud PERMATA C.A.M.A.R...

PERMATA : sejenis batu yang sangat cantik dan sangat bernilai...

C : Cara
A : Asuhan
M : Mengikut
A : Ajaran
R : Rasullulah

~~ Sangat tersentuh aku mendengar nyer...





~~ Tugas aku, Aku kene dok dapur tulun JK Masak...Nway...hepi sngat dpt buat community service..biler tgk keadaan anak2 yatim nie..sedih sangat..kecik2 lagi dah tak de mak ayah...ada jugak yang mak ayah org susah tak dapat nak jaga anak tu...hurm..walaupun sangat letih..team JK Msak a.k.a admin sangat komited..peluh2 buat kerja...





~~ Lepas dah selesai memotong2 aku n nadia p tengok aktiviti2 anak2 yatim tu..ada team pensyarah soal2 anak2 yatim tue dlm grouping..then ader team yang tngah mengecat library yang baru nk launch..kitaorg menyebok bergambo jrlah sambil tgk2 aktiviti yang di jalankan..hehehe..nie pon antara aktivitiyang d alankan untuk community service nie...







~~ Msa dk lepak2 waktu lnch tue..tetibe terdengar anak kak jem tanya kak jem satu perkara.." Ibu mana mak ayah derang ??"tanya anak kak jem.."Mak ayah derang dah tak de..." kak jem... " Mak ayah derang pergi mana?? tanya anak kak jem lagi (ylah budak2 perasaan ingin tahu tue ader)..."Mak ayah derang dah tak de..."jawab kak jem.."Kalau mak ayah derang tak de..mcm mane derang boleh besar?? tanya anak kak jem...soaln tue...di sahut gelak tawa kitaorg...pas tue semua senap..masih terngiang2 dalam kotak fikiran aku...bijak nyer kanak2 nie..derang lebih logikal...sedih jugak bile dengar soklan2 dr anak kak jem tue...huh..alhamdulillah aku masih ada mak ayah lagi..semoga ayah n mak sehat sentiasa n di krniakan kesihatan yang baik...Ya Allah lindungilah ibu bapa ku ='(...





~~ Selepas zohor aku pon grak balik ke rumah..then tertido akibat sangat ltih...so

:: Jamuan Kesyukuran Family My Dear ::

Aloha...


~~ Selepas makan2..makan...lepas mkn ..makan..alhmadulillah...actually la week my dear family buat makan2 sempena hari jdi..ahli keluarga yg sambut bufday bulan 5..meriah lah jugak...ramai anak2 saudara yang hadir...kredit tue family Cik Da....TQVM....





~~ Ada video..layan gambo sikit...sebab asik makan ... gambo tak bnyak...

video

Wednesday, May 12, 2010

:: Pot Luck Day at My Office ::

Aloha...

~~ Actually, mende nie dirancang oleh seorg akk kat opis aku...name die kak effa..memule tue..macam memain...tapi at last menjadi jugak....so hari nie..adalah hari potluck admin PBMSK...huhuhuhu..dari pagi tadi....sampai ke petang asik makn..makan...makan...









~~ Setiap seorg dr opis mate aku kene bawak satu menu..tak kiralah menu aper pon...aku kene buat salad as a desert untuk derang....nampak macam mudah kan..tapi susah jugak sebenarnyer...nak kene jg supaya buah nie ak lebam...nasib baik ok jer...hehehehehe..nadia plak..bawak laksa penang...aduh...best nyer..menu dielah yang pertama aku serang...mmg best giler...kak jem plak..bawak nasi goreng putih....kak effa - bawak bubur n sup...ada telur masin n ikan bilis..nyum2..zura bawak mee hoon goreng...kak zu bawak nugget...kak muni bawak kek secret receipe n en. saha bawak ayam goreng...hurm...ari nie..kekenyang sangat...alhamdulillah...murah rezeki kami...sampai berlebih2 makan...






~~ then kami ader tempah cupcake dr princess cupcake..sedap n kemas sangat....price pon ok..not too expensive....oklah....so kat bawah nie ader beberapa gambar ....so layanzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..........ngantuk lah plak.....='(

Monday, May 10, 2010

:: Jemputan Majlis Weeding ????? ::

Aloha...

~~ Dalam perkiraan ... kurang dari sebulan jer majlis weeding aku akan belangsung...malam tadi aku tak lena tido sebab memikirkan hal persiapan weeding aku nie..aduh..mmg teruklah..pagi2 kat opis aku dah kene jaga student MUET...nie last day aku jaga..tapi kepala otak dah kat kg..







************** My Official Invitation Weeding Card ****************

~~ Tak boleh jadik cam nie..masuk2 opis jer..aku buat kira2 tentang balance cuti aku..masih boleh lagi nak apply nie..tak lebih dari kelayakan..aduh..so aku start bercuti wesak 28 Mei 2010. (Jumaat) sampai minggu depan..





~~ Last week...ari khamis petang aku p KL mensettlekan urusan penghantaran kad kawen di Pejabat lama aku di Institut Integriti Malaysia... akhirnyer tertunai juga hajat untuk menyampaikan kad ini sendiri dengan tangan walaupun tanpa my dear di sisi..hehehehe.. Agak rush jugak..semua nak settle satu hari..then aku dapatlah jumpe old skool mate aku..Norzaiti Rahmat..sama2 study masa kat teknik dulu...Die keje kat RTM..lega juga sebab dapat tunaikan hajat untuk berjumpe seketika...tah taun biler lah dapat jumpe lagik gak nyer..before tue..aku g jumpe X-CC aku di Kementerian Kerja Raya..semua selesai..

~~ Then aku p tesco jap..n mkn kat ikea sorang2..agak tidak best..aku rasa macam aku telan jer makanan tue..tak de rasa aper..pastu..balik umah kak long n aku terus gerak balik kuantan ari jumaat petang tue...Alhamdulillah semuanyer berjalan lancar...aku sampai di kuantan dengan selamat pada jam 9.30 mlm..huhuhuuh... Soknyer plak aku kat umah jer...study..n semalam adalah last paper aku...MERDEKA.....

:: Majlis Perkahwinan My Dear Fwen ::

Aloha...


~~ Alahai..sekarang nie mmg mula lah musim makan kenduri...termasuklah aku tidak terlepas dari menghadiri majlis2 kawan aku n my dear fwen...huh...debo nyer...Actually, nie citer seminggu lepas..saje nak story penuhkan blog sendiri...


~~ Nie sebenarnyer weeding my dear fwen...nama die wan..hehehe...alamak cam ner nie..kitaorg bertunang si wan nie yang kawen dulu..tak perlah...mmg rezeki die kawen awal..biler story pasal weeding2 org nie..teringat lah dulu2 kesah menghantar kawan2 time akad nikah..dulu membe aku nie org IIM..skung dah jadi org Kementerian si Fuad...kalau nak tau..si Fuad nie agak terejal sikitlah org die..masa tue..aku, kak mas n kak sarina p hantar die..sampai ke negeri sembilan tue..majlis akad nikah die..yang tak boleh lupa tue..adalah kesah di sebalik selepas akad nikah tue..die punye mengelabah masa tue..kitaorg bantai gelak jer...nasib baik semuanyer berjalan dengan lancar.. Time tue umur die tak silap muda jugak lah...20 ke 22 tak sure..



~~ At that time mmg ramailah..membe2 sebaya lelaki yang kawen awal..pelik masa tue..skung nie..turun pula ke waktu2 membe2 my dear..kira mudalah derang nie kawen...mmg lelaki skung suka kawen umur muda kot..lagipon boleh elak maksiat.. hehehe...so masa weeding nie..my mom in law..my sil, my dear cousin pon ikut skali..so kami ada mengabadikan sedikit gambo masa weeding tue...kepada pasangan pengantin baru..Selamat Pengantin Baru yerk..semoga berkekalan hingga ke anak cucu..insyallah....

Thursday, May 6, 2010

:: Anugerah Cendekia Bitara 2009 ::

Aloha...





~~ Actually pada 3 Mei 2010 yang lalu...opis pentadbiran aku telah di anugerahkan " Anugerah Cedekia Bitara 2009" bagi kategori kualiti... penghargaan ini adalah kerana hasil kerja keras Unit Pentadbiran, PBMSK ...menjayakan 5S mula dari tahun 2004 lagi.... Tahniah aku ucap kepada kawan2 di admin...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~ credit to Kak Najah ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~ Majlis ini agak sugul sekali sebab org kuat 5S tak hadir malam haritu..Kak ernie...rasa tak best sangat die tak de...aku tau die tak bape sehat n kene lak die kene PTK...aku ingat lagi masa die ader kat PBMSK..dielah yang bersungguh2 menjayakan 5S nie.. Malam tue..di rasmikan oleh MB Pahang...



~~ Neway...membudayakan 5S di pejabat masih lagik kami jalankan..menyambung warisan tradisi PBMSK...pas nie nak kene jadik fakulti plk...semuanyer telah berubah...aku harap..dengan kejayaan ini.... ukuwah kita semua kekal selamanya..tidak hanya terputus setelah dapat penghargaan seperti ini... Kerajaan Negeri Pahang juga ada menyumbangkan sedikit untuk sesiapa yang menang pada malam tue..tu janji MB...sebenarnyer untuk kategori kualiti nie... 7 PTJ yang di pertanding kan..kami rating teratas..antara 6 PTJ yang di pertandingkan... Tahniah juga kepada Timbalan Dekan Akademik PBMSK Pn. Munira a.k.a Kak Muni .. die dianugerahkan pensyarah cemerlang ... hanya 2 org pensyarah jer yang dapat APC nie di UMP.. hebat tak hebat... So Tahniah buat semua2... Ada beberapa gambo leh layan.... Tahniah PBMSK....