Tuesday, June 29, 2010

:: ~~~~ HoNeyMoon~~~~~ ::

Alola.....



~~ Ceh...dah tak aloha dah ...hehehe..actually weekend lepas aku n my luvly hubby p bercuti di Colmar Tropicale, Bukit Tinggi...sponsor by my MoM in Law...Kitaowang gerak jumaat lepas after office hour...



~~ Sampai di Bukit Tinggi kul 8.45mlm..check in lewat sikit..actually aku dah book 2 bulan awal trip nie...n the results...sangat2 berpuas hati..teruja juga memula..ader gak aku search2 kat internet ..ada jugak org2 yang complen..ada jugak yang puji...part aku..aku bagi 4.5 dr 5 bintang...huhuhuh..actually aku dapat view yang sangat cantik..n ader balcony..actually room aku at the top level heliconia building..peh..masuk masuk check in tue..masuk2 jer bilik aduh...cantik nyer..katil pon king size..mmg best ler environment kat hotel nie..sesuai sangat untuk pasangan nak honeymoon..relaxlah but...ader but tue...makanan kat sana agak2 mahal..so anybody nak p sana..spend duit banyak2 yer...



~~ We all nope have choice..jadi makan jerlah..harga nasi goreng RM18.00++..air kopi satu cawan RM8.50..ok...hukhukhuk..tapi..makanan die sedap sangat..jadi tak teraselah nak kuokan duit RM 60 sekali makan..huhuhuhuhu(hati tue sedih gak)..

~~ Ader gamba nak upload nnt..hehehe..tak semua gambo aku upload kat FB..yelah gambo dlm 300 keping lebih..tapi gegar2 jugak..ader jugak yg tak gegar..aku suka juga nak kongsi..tempat nyer nak melawat dekat2..jadi tak penat sangat nak pusing..then..semua tempat boleh g...oklah..cuace lak..malam sejuk..siang nyer tak bape sejuk sangat..tp still suka....hehehehhe...





~~ Nt...i will upload pic k...neway..life lepas kawen nie..betullah..tak sempat nak buat aper2..sangat2 bz..uruskan rumah tangga..cabaran bg org yang selalu bangun lewat mcm aku nie...so selamat tinggal life bujang...alhamdulillah..my dear sangat2 memahami dn banyak membantu...semoga rumah tangga ku aman dan makmur serta bahagia sentiasa...peace love....terima kasih sayang.. video

Thursday, June 17, 2010

:: Majlis Resepsi Ala Garden ::

Aloha..



~~ Hurm..setelah selesai majlis di Muar..seminggu selepas itu..majlis resepsi berlangsung di Kuantan...bertemakan ala garden..konsep garden..hijau dan putih..nie pilihan family azrai..Mak n Lin...hurm..terima kasih kerana sudi buat majlis yang sangat meriah untuk menyambut menantu dan keluarga kami di Kuantan...

~~ Nak wish Thank You pada semua saudara mara Azrai yang banyak membantu dalam majlis ini...Allah sahaja dapat membalas jasa kamu semua...Terima Kasih...Majlis di Kuantan memang best n Meriah =)

~~ Pada kawan2 dari KL juga...Encik Zubayry and Abg Elmi...terima kasih banyak2...juga..rombongan keluarga ku satu bas dari Muo...=)...Itulah kenangan terindah dan termanis buat ku..sepanjang hidup ini..terima kasih...

:: Tema Perkahwinan Simple and Elegance ::

Aloha....



~~ Salam semua....huhuhuhu..mesti kawan2 semua menantikan story2 aku setelah lama bercuti untuk majlis perkahwinan aku di Muar dan Kuantan..dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...segalanyer telah selesai..Majlis perkahwinan ku berjalan lancanr walaupun banyak dugaan sebelum aku menempuh alam rumah tangga ini..

~~ Ucapan ribuan terima kasih kepada Ayah (Tuan Haji Md Shah bin Haji Wahari), Mak (Hajah Salmah binti Samsuri), dan Kak Long, Alice, Aus, Syafiq, Ct, Ayun and Ain...(My Siblings)...yang menjadi tulang belakang Majlis juga...Saudara Mara dan Org2 Kg Parit Kadir Darat..(yang datang rewang) ..tolong2 masak..potong2 bawang...yang angkat balai (khemah pengantin)..dan crew2 Auntie Julie..Mak andam aku yang menyediakan pelamin dan bilik tidur yang sangat2 indah..seperti seorang Raja..dan Achik (s. Fauziah ) dan Auntie Zaharah org yang bertanggung jawab makeupkan aku..sepanjang majlis di Muo..Kalau nak di sebut semua memang sampai esoklah jawabnyer tak habis2... tue jerlah yang dapat aku ucapkan terima kasih..mudah2 mudahan rezeki kalian semua bertambah2 dan Allah akan membalas jasa kalian semua..tak terbalas budi yang telah semua berikan...

~~ Actually..aku bercuti seminggu awal masa wesak day..tue pon aku mintak adik aku Ct datang dari Muo temankan aku..die stay kat kuantan 2 hari n aku bertolak balik muar ari jumaat...alhamdulillah...biler sampai di Muar segalanyer smooth..aderlah 2 3 perkara yang jadik..tak de kameramen..ada tambahan goodies..n ader lah sikit2 tapi berkat kerjasama dari semua pihak..semuanyer ok dan dapat di atasi...Hantaran plak 2 hari jer beb siap..memang terrorlah achik aku n geng2 die buat..sangat2 cantik n simple..mmg berkenan di hati..kalau nak tahun pelamin nie saja 2 hari derang nak buat..touch up 2 hari..so keseluruhannyer 4 hari....huh..pelamin jangan cakaplah..mmg amik turun temurun dari auntie julie...hehehhe..thanks auntie julie..mmg bg 101% dari 100% lah...perfect...Terima kasih..=)..

~~ and segalanyer lancar..menjelang hari akad nikah..genap satu minggu..aku akad nikah ari sabtu malam...huh..rasa seminggu tue cepat jer..genap jam 9.00mlm..5 Jun 2010 aku sah menjadi isteri kepada Mohammad Azrai bin Abdul Rahman...hurm..Terima Kasih to My dear kerana sudi berkongsi Idup dengan Mama..hehehe

~~ Majlis persandingan keesokkan harinyer..alhamdulillah..semua nyer lancar..yang paling suprise ada zapin lagik...hehehhe...mmg meriah majlis kawin aku...Tq Ayah n Mak..buat majlis yang sangat2 meriah untuk erin..Hanya Allah saja dapat balas budi mak and ayah...erin syg mak and ayah...=)

~~ Lastly..terima kasih pada semua tetamu...exps My BFF Nisa yang jauh dari kelantan sanggup datang jadi pengapit aku sepanjang majlis u..n all my oldskool mate yang hadir..Tq very much...