Monday, November 30, 2009

:: Selamat Hari Raya Haji n Demam Raya Tak Kebah2 ::

~~ Aloha...

~~ Biler dengor gema takbir...raya qurban menjelma pula..aku tak balik raya aji nie..sebab ongkos pulus tak dak..baru balik dari perlis pokai...dengan kete aku..tengah suam2 nak ader poblem.masak2..kebiasaan nyer raya aji memang aku tak balik kg ...raya kat KL jer selalu....

~~ Tahun nie beraya lah di kuantan..menumpang beraya kat umah mak mertua aku.ada ramai..ain, erza, lin, papa n mak die...berjalan sakan rupenyer beraya di sini..tak macam kat MUO...kat sini agak meriah jugak..macam hari raya...bagi aku raya aji biasa jer..walaupun aku tau maknanyer sangat besar bagi umat islam....

~~ Kali nie..aku ikut jer..sampailah jumper En Nizar..hehehhe..lama da tak jumper die..die lah org yang bertanggungjawab di atas pertemuan aku n papa...panjang citer nyer..dapatlah kenal dengan saudara mara azrai..sebelah ayah die...ramai nyer...hehehehe..aku layanz jer..badan memang rasa tak sedap...



~~ Balik dari beraya sakan...aku melepek...demam..tak larat rasanyer...tapi gagahkan jugaklah..dua hari buat2 macam tak de mende..tapi tak kebah2 demam aku...mak cik da risau..dua hari lepas tue..azrai bawak aku p HTAA..dapatlah ubat..lepas balik dari spital..makan ubat..pas tue tido dari kul 5 ptg sampai 5 pagi..betul2 giler lah ubat spital nie...tapi macam meong2..tak bape sehat lagi sebenarnyer...sampailah hari nie..aku EL sebab aku nak biarkan betul2 sehat..nie aku da sehat..sok aku bolehlah p keje..













~~ Alhamdulillah..tapi raya haji tahun nie..raya haji aku sakit....teruknyer demam aku...2 hari tak kebah2...nasib ada papa n family tengok2 kan...TQVM..Luv u all

:: Twilight Comeback.. The Twilight Saga : New Moon ::

~~ Aloha...



~~ Ha...kaki wayang kembali da...sejak2 ECM kuantan open GSC aku lah antara org pertama yang rasmikan..not officiallylah..tapi biler ader wayang baru..aku mst tgk mase launching citer nyer..macam citer 2012...n twilight saga new moon nie...wah...legalah ader wayang yang selesa sikit...





~~ Diam tak diam...citer New Moon datang jua akhirnyer...tapi suasana nyer berbeza sikit sebab citer nie masa aku tengok yang pertama dulu kat KL..skung da pindah kuantan..season new moon berbeza arr tak sama..masa Twilight dulu aku tengok kat cineleisure damasara dengan papa..time tue..aku n my dear lum jadi tunang lagi..masih couple2..skung nie..tengok new moon aku da jadi tunang dear...hehehehhe...













~~ Tak banyak nak komen citer yang kali nie..korang p lah tengok sendiri...tapi best lah..ending tergantung lagik..sebab pas nie ader sambungan lagi..yang pastinyer..bella swan n edward cullen akan kawen...tak sabo nak tunggu citer seterusnyer..eclipse n breaking dawn..tengok dr review nyer bulan 6 tahun depan citer eclipse..heheheh time tue insyalah..da jadi bini org lah aku...mase tue jugak bella n edward kawen ler...hehehehhe...tak de perasan tapi macam nak dekat sama2 lah plak...





~~ Actually..aku tengok wayang kali nie..dengan sepupu n adik die...aku plak tak bape sehat lah..macam nak demam..batuk berkahak..badan seram sejuk2 seram sejuk...tapi layanz...bagi 5 bintang untuk citer nie...citer quite slow n romantik.. sukenyer watak edward cullen...tapi new moon nie..edward tak banyak kuo..asik kuo bayang2 jer..ceh..so korang p lah tengok yer...nak tunggu eclipse tahun depan da....hope korang enjoy da movie....

Thursday, November 26, 2009

:: Lawatan 5S di UniMAP dan IKM Perlis ++ Bercuti kat Padang Beso n Langkawi ::

Aloha....

~~ Wah aku baru balik dari Perlis..ada lawatan 5S kat sana..actually nie lawatan kerja..kertas cadangan yang dibuat oleh My Bos n lagi sorang bos fakulti kimia....tapi semuanya cadangan bersama..dua2 buah fakulti nie..







~~ Macam tahun lepas..lepas exam...aku n geng2 opis wat percutian ke Pulau Redang lebih fun n enjoy sebab tak yah nak formal2 sangat..tapi yang kali nie kat UMP derang buat officially...but oklah kan...boleh jugak release2 tension...lagipon nie lawatan kerja...



~~ First time sebenarnyer p perlis n langkawi...tue lah antara nyer negeri yang aku tak penah jejak...selain sabah...perjalanan kitaorg naik bas..2 3 kali jugak lah benti...12 jam nak sampa kat sana letih tul..tapi experience yang berharga buat aku...neway TQ PBMSK..sudi nak bawak aku ke sana...bukan senang nak p ramai2 satu opis aku lagi..satu bas..pusat bahasa sahaja..actually...bas ada 2 yang p...bas fakulti aku tak penuh pon....hehehehehebest jer...Ckin pon naik ngan bas opis aku..sebab bas fakult die penuh jugak...







~~ masa sampai sana malam..aku grk kul 8.30 pagi dr kuantan..sampai kuala perlis...9.15 mlm...lama kan...sampai2 jer..itaorg p makan..hotel dekat jer upenyer dengan jeti...kitaorg dok kat Seaview hotel...bolehlah..aku dok ngan kak Zu, satu bilik..letih sangat..pas tue tido...

~~ Soknyer..pagi2 da kene p UniMAP n IKM perlis..lawatan bermula...petang tue..p Padang beso....jalan2 shopping2 baju...murah2 beb kat sane.best...tapi cuace agak ujan lebat masa aku singgah kat padang beso....Pas balik dr sane..balik bilik..sempat2 melepak dgn opis mate aku kat bilik nadia n kak najah...pas tu tido lah...





~~ Sok nyer plak...aku n derang satu bas p Pulau Langkawi..tapi masa kitag agak terhad..kul 8 naik feri sampai langkawi kul 9, pastu terus p kilang buat gamat, then pi iaman sri last skali p haji Ismail group...dapatlah beli sebinier skit buat org2 kat kg..n mfamily mertua aku....hehhhehe....dalam kul 12.45..kitaorg gerak naik feri balik ke kuala perlis semula..peh..nak patah tulang aku...bawak pinggan mangkuk...nasib baik 2 set jer....sampai jer kat jeti kuala perlis..terus naik bas balik kuantan...hehehehe...so..berakhirlah lawatan 5S sambil jalan2...



~~ Ding dong2 sampai kat UMP kul 2.00 pagi...penatnyer..tunggu papa amik..n da sampai...terus balik umah..kuantan berkabus..sampai2 jer umah...tak tengok pon barang..mandi2 terus tido...Tapi bestlah pengalaman tue...kalau ada rezeki nak p lagi perlis...boleh soping2....=)nk tido plk....letih.... video

Friday, November 20, 2009

:: Alhamdulillah...Selesai Sudah ::



~~~ Alhamdulillah..minggu peperiksaan semua da selesai..dari exam uitm sampailah exam perkhidmatan UMP ..teruk betul keadaan aku ketika menghadapi peperiksaan...entah aperlah result yang akan kuo nnt...ape pun semuanyer telah ku handle dengan jayanyer...

~~~ Kat opis aku skung tak macam opis dulu..opis skung banyak kerja nak kene buat.sabo jerlah..banyak mende berlaku waktu minggu exam nie...hanye aku n tuhan jerlah tau..dengan nak bahagikan masa untuk aku, kerja, my sayang, n org kat sekeliling aku...but semuanyer ok..nasib baik ada Tunang yang memahami situasi..U cool lah dear...
bertuah aku dapat dear..heheheheh..opss tak moh puji lebih2



~~~ Hati aku berdebo2 jugak nak terima result..exp result UiTM aku...hui.matilah kali nie...jangan drop lagi pointer aku....risau gak..paper PAD 390 aku agak teruk aku jawab.berbanding PAD 380 n Macro..nie paper en hasni..cuak gak aku...rase mmg teruklah..mst En Hasni frust aku jawab macam hampeh...aku pon tak tau nape aku jawab paper die cam tue..mungkin aku down lepas dengo die kata walaupun carrymark aku paling tinggi dalam kelas.but still lagi rendah around 30 something..hui...aku sedih biler dengo die cakap camtue..tak per arr nak wat cam ner kan...result UiTM bulan 12 nie kuo...exam perkhidmatan pulak tak tau kuo biler resultnyer...

~~~ Tapi yang pastinyer...mmg rase nak patah tangan aku jawab paper perkhidmatan.. semua jawab..betul tah tak, tak tau...ehehehehe,first time jawab exam pekhidmatan. dulo2 keje IIM tak de exam2 nie...kalau lulus..memang aku teror lah...hehehhee..oklah..

~~~ rasenyer aku benti sampai sini dul..ada lagi mende lain nak citer nnt..yang nak di kongsi bersama...jumpe nnt yer..daaa...

Tuesday, November 10, 2009

:: Asal usul Tarian Poco -Poco ::

~~ Aloha ~~

Sumber dari yang boleh di percayai.......

~~ Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan-rakan semua tantang tarian poco-poco yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat, umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri-suri rumah dan badan-badan kerajaan ketika manghadiri kursus.Sebenarnya tarian poco-poco ini berasal dari Filipina bukannya dari Indonesia. Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yang membentuk salib.Mungkin kita tak perasan kerana kita suka mengikut-ikut sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh-musuh islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama Hindu. cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah kita sama2 fikirkan.umat Islam perlu kekal dengan identiti dan jatidiri mereka sebagai muslim. Mereka dilarang dari menyerupai golongan musyrikin disebabkan akidah seseorang muslim itu terangkum tiga dimensi iaitu perkataan, perbuatan dan pegangan.Saya dulu pernah terfikir, kenapa tarian itu dimulakan dari kiri? Dan apa jenis senaman ini? Relevankah tarian ini, yang kelihatan seperti tidak siuman?Saya menyeru kepada diri anda semua supaya mengambil inisiatif untuk tidak lagi ‘menarikan’ lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar. Dan paling utama memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini.Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci tentang kesahihan perkara ini,asal usul dan kesannya kepada akidah umat Islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian dan ‘keasyikkan’ menarikan tarian ini.
Penjelasan dan Komen daripada seorang jurulatih tarian Poco-Poco
Sesuatu yang menarik untuk diperhalusi, secara jujur sebagai Jurulatih Poco-poco(kini saya turut mengadakan latihan di hotel2 atau kumpulan dengan bayaran berpatutan) berpandangan berbeza.Sesuatu aktiviti yang boleh membantu mempercepatkan kardovaskular serta senaman ringan wajar dikaji semula. Poco-poco yang didakwa berasal dari Filipina juga perlu dikaji kerana ’street dancer’ merupakan nama lain pada poco-poco dan street dancer memang berasal dari Barat yang bentuknya hampir sama dengan poco-poco.Huraian perlulah tepat kerana pergerakan poco-poco bukan hanya berteraskan seperti salib kerana banyak lagi bentuk sama ada individu atau berpasangan yang tidak disentuh. Tiada mentera atau bacaan tertentu dalam poco-poco berbanding yoga.Kemungkinan kita boleh kreatif dengan mempelbagaikan gerakan poco-poco dari menafikan ia adalah aktiviti aerobik yang berkesan yang diperkenalkan oleh ATM.Memang wajar kita sendiri mencipta aktiviti yang lebih berfaedah dari memandang sudut yang negatif seperti tarian lain yang kontemporari ataupun moden. sekarang nie tengah menghalusi shaffer plak..wallahua`lam.Sekarang, anda fikir dan nilaikanlah sendiri. Saya tidak berani untuk mengatakan tarian ini diperbolehkan untuk diamalkan, namun saya juga tidak berhak mengatakan tarian ini haram dan tidak boleh diamalkan. Yang pasti, adalah lebih baik bagi kita untuk tinggalkan perkara yang syubhah atau perkara yang kita tidak pasti.Sekian.



** Lihat betul2 step nie..memang bertanda salib...depan 2 belakang 3 langkah..cara halus nie...perati betul2..Jangan bangga sangat dengan tarian Poco-Poco nie...kene bodohkan je dengan orang kafirun ...Ya Allah..lindungilah hati umat2 islam yang berada di seluruh dunia...janganlah menjadikan kami semua org yang lalai....

:: Hari yang mengejutkan dan memeranjatkan ::

~~ Aloha....

~~ Kalau baca jer tajuk nie..mst aku rasa ada halangan jer nak meng 'share' cerita dengan korang...sebenarnyer dari pagi semalam sampailah sampai malam semalam adalah hari terkejut2 untuk diri aku..apsal pelik no bunyinyer..eh suke atilah nak buat ayat cam ner...



~~ semalam ari senin..biasalah bagi pekerja2 yang mcm2 aku nie..isnin adalah hari yang susah sangat nak mulakan kerja..sebab nyer...cuti sabtu ahad kan..sendi2 nie malas nak bangun n buat mende2..tapi aku nie bawak jer buku nak baca, prepare untuk exam..tapi hampeh...baca satu perenggan jer..lain2 kene layan student2 kat kaunter..

~~ Pagi tue...ada sikit story nak citer..PP baru aku masuk untuk lapor diri...hurm macam tak besh jer..sebab PP aku kene reshuffle ke Jabatan Lain ..sebenarnyer ade jer story rentetan sebelum kejadian hari semalam berlaku..sian PP aku..tapi aku positif jer..sebabnyer aper yang berlaku ada hikmah..n mungkin time die da nak kene reshuffle...lagipun die da lama kat PBMSK nie..dari awal penubuhan pusat nie lagi..

~~ Tapi ada jer org mendengki n whatever..manusia nie..penuh dengan rasa dengki khianat..tak boleh tengok org senang..nak dijadikan cerita kwn2 aku yang lain pon macam demotivated dengan apa yang da berlaku..pagi tue PAP aku baru jer masuk opis sebab lama dah die cuti kerana p induksi..die amik surat dari HR..surat di asingkan n ada satu surat dari HR untuk ~~~~ ..surat tue kamil bagi pada nadia..huh..nak tau tak surat aper??? surat tue..bertajuk.."PEMBATALAN PEMINDAHAN PENOLONG PENDAFTAR KE bla..bla..blaa... " berita yang agak mengembirakan bagi semua yang ada..nampaknyer PP aku akan kembali semula ke PBMSK...sukelah kitaorg...

~~ Pagi tue PPT aku da brief da PP baru tue..setengah hari tue mengadap..tup2 dapat surat batal pulak perpindahan PP..heh..ape2 tah..boleh pulak surat da kuo tarik balik..malunyer ... whatever it is..selamat kembali semula my PP..kita sambung semula kerja untuk penubuhan fakulti...Tue mende yang berlaku di opis....

~~ Petang tue..cam biasalah balik umah..letihnyer sebab aku pose ... alhamdulillah da settle semua hutang piutang aku untuk bulan pose nie...petang semalam letih tak hengat...masak ikan masak kicap jer untuk berbuka...nasib baik lah ada housemate aku yang baik.. si ckin...hehhee..da macam sedare sendiri da aku dengan die..

~~ Pas berbuka..aku pon solat n..tengok lah berita..hurm..tak habis2 dengan bencana alam kat indonesia..walaupun aku geram dengan org2 indonesia dengan apa yang derang buat kat Negara Malaysia...pas tengok berita ..tengoklah adik kak mira tue berlakon citer bionik...si Nik (kamal)nie..tengok si Kamal nie belakon teringatlah kak Mira..huhuhuu..pas tue tetibe cam aku kat alam lain..tertidolah...then si ckin kejut "wei tepon mu bunyi"..aku tengok ..sape nyer lah no tepon nie..tak de save pon no tue..aku pon angkat...



Aku : "hello sape nie??...(aku ni pon macam mamai2 jer jawab, tak leh regongnize sore sape)
XXX : "dengan selambe die jawab..Leh cakap dengan erin.."
Aku : "Ha erin lah nie..siape nie???(aku cakap dengan nada cam nak marah, sebab aku tak kenal)
XXX : " Nie XXX lah..."
Aku : " XXX mane pulok lah nie?? "
XXX : " XXX .. ya allah tak kenal ke XXX?? "
Aku : dlm hati aku (mamat mane pulak lah nie..n aku mula nak ingat....)
XXX : " XXX kayak...."
Aku : "Ha???? XXX kayak??? aku cam tersentak dari tidur aku n berderau darah aku sampai ke otak..."
Aku : " Eh mane pulak lah dapat no tepon erin nie??
XXX : hehehehhe adalah..(die tau aku terkejut die tepon aku)
" sebenarnyer abg tepon nie nak jemput"
Aku : " Ha jemput??abg kawen ker??hehhehe
XXX : " Jemput..adik abg kawen..(eleh yeye jer adik die kawen )
Aku : " yelah adik kawen..cam konpius jer..adik die kawen tapi die beriye jemput aku"
XXX : "yer..adik abg kawen..6 disember nie..datang yer...
AKu : " Insyallah....kalau tak de aper2..hehehhe
XXX : "Erin kat mane???
AKu :: " erin kat umah nie..terkejutlah erin ingat sapelah lah hai..da lah baru bangun tdo...
XXX : "Erin takbalik kg ker??
AKu : "Erin tak balik bz lah belajo...
XXX : "Erin belajar lagi????
Aku : "Erin belajar lagi..belajar nie habis nak sanbung degree plak..
XXX : "ooo baguslah belajar..abg nie..malas da nak belajar lagi da tua...
Aku : " Yelah da jadi cikgu...hehhehe
XXX : "Erin biler nak kawen..hehehhe....
Aku : " nape ? nnt erin jemput..
XXX : " biler?? awal ke?tengah ker? akhir? "
Aku : " hehehhe...hurm.....(hurm panjang ) tengah ..akhir bulan 5...
XXX : "Entah2 kita sama kot....hehehhehe
Aku : " O yeke??abg da tunang?
XXX : " Da..abg da tunang"
Aku : " O...tahniah..dengan org mane?
XXX : dengan org Pantai layang....
Aku : Pantai layang mane?
XXX : "Pantai layang MUO "
Aku : " OOO ...lama da kenal ker??(aku gelak2 sambil cakap...ha..aku tak kira aku nak korek jugak siape )
XXX : "hehehhe baru jugak kenal....malas lah erin lepas jer erin huru hara idup abg...
Aku : "la..yeke..tu lah dulu ager GF baik pasang banyak2... (die gelak jer)
XXX : Ha..tue lah erin...ha..tak perlah..mende da lepas...
Aku : ha..yelah mende da lepas...hehhehehe
XXX : abg da tak pakai no 012 tue lagi tau..malas nak guna da no tue...nie bukan no permenant guna kejap2 jer sebab murah...
Aku : OO..tak pakai da..ha...nnt smslah no baru tue..senang nak jemput..Eh peliklah erin ..cmner erin abg dapat no erin nie...setahu erin, erin bagi kat sorang jer no erin..abg K..
XXX : "Kalau erin nak tau dielah yang bagi no erin..abg mintak kat die..
Aku : OOOO patutlah..tuelah erin da pesan da dengan die..jgn bgtau sesape no nie even....(pop..talian terputus...kredit habislah tue...)

~~ AKu bio jer..malas nak call balik...jantung aku macam nak gugur da time tue...tapi aku buat rilex jer...selang beberapa minit..msg masuk...no tak di kenali..
(bukak msg )
Aku :"NI no. abg XXX" aku reply "Ok.tq..insyallah takde aral erin datang
XXX : "Ok.bwk tnang erin skali..(aku tak balas pon...



~~ Aku pon borak dgn Ckin...citer kat die...hehehhe..pastu aku tepon Abg K...die pon da tau upenyer aku kat Kuantan...Kak long lah pecah rahsia...wah....terkejut aku...hampeh...rupenyer die selaloo jumpe kak long kat KL..die p umah kak long tanya aku kat mane..kak long pon bgtau die aku da pindah kuantan.....huhuu..die kate die kecik ati dengan aku..sebab dapat tahu dri mulut org lain...adoyai...bengong..die kate jauhnyer merajuk erin....hehhehe..aku gelak jer..tak delah abg...dapat keje sini...huhu..tak sabo2 nak pindah..borak2 dengan die..last sekali die cakap..insyallah..nnt die turun kuantan die nak jumpe aku..jaga diri baik2...hehehhe mengonglah..banyak terkejut2 ari nie..

~~ Aku pon terus bgtau My Dear..n story dengan die..die dengar jerlah..pastue die kate oklah..nak buang air..hehehhe..hampeh tul tunang aku nie..

~~ Aku pon masuk tido..sejuknyer malam semalam...cuace kat sini sejuk jer..Arai pon tepon aku sebelum tido..layan kat die...rindu pulak kat tunang aku..heheheh..ok last sekali say gud nite..n aku pon tido...

~~ Memang lah hari yang mengejutkan..dari story kembalinya bos PP aku kat opis..ke Ex Bf aku tefon n Abg K tau aku da ader kat kuantan..mmg terkejutlah ari semalam..tapi aku takkan lupa masa2 nie...so tue jer setakat nie nak share dengan korang..nnt ader story lain aku taip lagi..daaaa......

:: Minggu Exam... Minggu Kalut-Kalut ::

~~ Bismillahirrahman nirrahim...

~~ Aloha buat kawan2 diluar sana...huh..lama kan da tak menaip nie..hampir ketandusan idea dibuatnya untuk mula menaip...hurm actually aku nie tak delah banyak masa sangat nak mengadap blog aku sendiri..terasa jauh lak aku dengan blog sendiri..rasa malu sebab tak dapat nak masuk dlm nie..kalau dulu memang nak dikatakan hari2 aku mengadap komputer n share ape yang berlaku pada diri aku tiap2 hari..hehhehe..n skung aku cuba untuk kembali ke masa dulu kalau boleh...



~~ Alhamdulillah..da 2 paper, final exam aku dah amik..dis semester ada 3 subject aku amik untuk final exam UiTM..PAD 380 ( Current Affair in Soutest Asia), 2 November 2009, PAD 390 ( Development Administration) 8 November 2009 n last paper untuk final exam UiTM,ECO 211 (Macroeconomic)14 November 2009..setelah mengambil kedua2 paper, aku tak boleh nak buat rumusan tentang kesemua paper aku tu..setakat ini paling hampa n paling hampeh yang aku jawab subject PAD390..mesti Encik Hasni hampa dengan paper aku...aku pun hampe jugak dengan diri sendiri...ntah ape2 aku jawab...mst jatuh pointer aku sem nie..nie aku pon tak tau naseb aku kat paper Eco 211..harap2 ok..semua kene belajo sendiri...


~~ Bulan nie memang aku bz dengan exam2 n aktiviti2 opis, Exam perkhidmatan plak 17,18,19,20 November 2009.Orentasi staf 16 November 2009,22-24 aku n rakan2 opis aku akan ke perlis untuk lawatan kerja Amalan 5S..hurm..bz nyer aku skung nie..macam2 mende aku buat dalam sebulan...sebab tu terasa lama aku berada di PBMSK..padahal baru jer 3 bulan...

~~ Keadaan aku tak cukup kukuh kat sini..tapi insyallah oklah nnt..Kadang2 kala teringat kawan2 aku kat IIM..rindu bangat sama kamu semua...but IIM still the best...Expecially aku rindu kat Kak Sarina...dengarnyer da da pregnant...tahniah kak..tak dapat nak tengok perut die membesar...Jaga ler diri bebaik sensorang kat sana..jgn risau ler kawan2 kiter kat IIM tue mst akan tolong kalau kiter dalam kesusahan....For me Gud Luck for all exam...see u all next blog...

Thursday, November 5, 2009

:: Comeback from a long dream ::



Aloha..wah sekian lama tidak menaip blog..suasana agak berbeza n aku jauh lebih bz dengan kehidupan skung...time2 nie bz dengan exam...at this time aku da lepas satu paper..n insyallah..aku akan bergerak lebih aktif..sebab banyak jugak citer2 nak dikongsi dengan kawan2 ku yang berada di luar sana...walaupun aku tak berapa nak ada mood untuk menaip..tapi aku cubalah untuk meluangkan masa aku menceritakan kesah aku di Kuantan nie...so after dis..bolehlah sharing2 citer dekat sini..n pastinyer aku ader story untuk share dengan korang2 kat luar sana...wait n see...