Friday, February 27, 2009

:: Sunyinyer kat kg ::

~~ Salamz...wah malam nie aku berada kat kg...sunyi jer umah aku nie...semua tak de..adik aku p tuisyen..mak plak ader hadrah training...hurm..lapo da perut nie...dalam kul 10 lebih kang baru aku n adik nak p kuo makan...

~~ Sambil menuggu nie aku layan internet..wah..besh jugak kat kg nie guna streamyx..laju..hurm..sesambil aku chatting..aku pon terjah ler kat blog aku jap..saje mencorat-coretkan luahan isi hati..gambo tak dapat nak upload..kabel tak bawak da...heheheheh..

~~ Kalau tak boleh aku masukkan video kuching...kat umah aku nie..adik aku ler bela..kucing datang..mak ayah aku memang ler alergik dengan kucing...

~~ At last dapat gak masukkan video kuching nie kat blog aku..comei tau..bulu die cantik sebab adik aku bg makan whiskes...

~~ Neway...rindu kat kg terubat..sok aku da balik KL semula..sebab ahad aku kene p sarawak kursus kat sane...nebers tul perasaan aku...cam nerlah keadaan kat sana..

~~ Harap2 everything is ok...wah..lambat nyer adik aku nie balik....k lah..nak wat mende lain plak...da....

video

Thursday, February 26, 2009

:: My Dear Azrai Masuk Paper Utusan ::

~~ Salamz..wah...ader lagi lh story pepagi nie..pagi tadi aku terima panggilan dari My Dear Azrai nie...macam cemas jer sore die..hurm...die suh aku cari paper utusan pagi nie..suruh tengok frontpage...aku ingat kan aper bendenyer..upenyer..gambar die masuk paper utusan ... bahagian paper MEGA UTUSAN .. hehehehe...aku pun call ler abg wan ... tanye die bahagian mane yang ada paper utusan..then beritahu library ader paper tue...aku pun segerala turun..cari paper utusan...wah.. betul2 die kat frontpage tue...tapi muke tak nampak ler...tepi muka, rambut, kening, tangan..memang ler tangan die..hehehehe



:: My Dear in Frontpage Utusan Malaysia, February 26,2009::

~~ Then..abg jeps ler suh scan..mane aku reti..pastu die tolong scankan paper utusan nie...suh masuk kat blog aku..gerrrrrrrrrrrrrrrrr....heheheh..pastu abg jeps emailkan kat email aku..thank you very much abg jeps...tulun scan kan paper nie..heheheh..

~~ Paper tue story tentang Jabatan Forensik kat Malaysia... bukan main lagi bf aku nie... glamer satu Malaysia.. Heboh satu kuantan lah tue..hehehehehe..

~~ Berbaloilah keje penat2 ye sayang..dapat masuk paper...neway keje bf aku nie memang sangat2 mencabar...risiko..n sangat berkait dengan undang-undang Malaysia...
i really2 proud of u sayang...yelah..keje teruk tue...



~~ Die ader bagi tau aku haritu org utusan ada datang Jabatan Kimia.. dok amik gambo die..hehehe..mase die tengah wat keje...mesti jeles dak2 tempat keje die yang da senior2 tue...hwahwahwhahwha....

~~ So to my sayang...keje rajin2 yer..jangan selaloo demotivated... kuat semangat ..i always with you....muahx..muahx..muahx...

Wednesday, February 25, 2009

:: Thanks For Bouquet of Flower My Dear ::

::.Warna & Bunga Ros.::


RAHSIA DI SEBALIK WARNA BUNGA ROS

Hati sering tertanya-tanya apakah maksud warna bunga ros yang pernah diterima. Apakah ia melambangkan rasa kasih,cinta,simpati,ataupun sekadar teman biasa? Sebenarnya bunga ros mempunyai pelbagai warna mengandungi maksud tersirat.

Bunga ros merah: Si dia mencintaimu setulus hati dan ingin bersama selamanya.



Bunga ros kuning:Si dia mahu kamu menjadi sahabatnya atau ia menandakan perasaan cemburu terhadap kamu.



Bunga ros putih:Rasa cinta yang ada dalam dirinya adalah cinta sejati dan sesuci ros putih itu.



Bunga ros merah jambu:Kamu adalah cinta pertama si dia dan ini menjadi rahsianya sejak sekian lama.maknanya kamu adalah insan yang menjadi idamannya selama ini.


Thanks My Dear... For dis Flower...



:: 30 kuntum Rose Hidup From My Dear Azrai warna Pink, Putih And Merah ::








:: Close up Flower ::

:: Thank You IIM Coz Give Me Opportunity To Join Dis Course ::

~~ Salamz...wah macam kerap plak aku update blog nie...2 hari lepas..aku dapat makluman dari bos aku yang ..aku di terima untuk menghadiri kursus Kompetensi Pembangunan Perkeranian , bertempat di Hotel Margarita, Kuching Sarawak...



~~ Pada mulanyer...aku and kak rose di pilih untuk menghadiri kursus tu...Tapi atas2 sebab yang tak dapat di elakkan...Kak Rose tak dapat p...so di ganti oleh Bro Rahim..so..aku n Bro Rahim akan menghadiri kursus tersebut pada 2 dan 3 mac nie...

~~ tiket flight pon dah di tempah..hotel kat sana pon da di booking...huh..letih betul nak call hotel kat sarawak nie..tak bape nak friendly sangat derang kat sana tue...



~~ Flight nak ke Kuching pada hari ahad nie 1 Mac 2009 ...jam 10.05 pagi dari KLIA..dan berangkat pulang pada 3 Mac 2009 jam 8.00 mlm...







~~ Excited tue jangan cakap lah..da nak 5 tahun keje baru skung lah dapat p kursus jauh2..TQ for My CC coz..mencalonkan diri aku untuk menghadiri kursus nie...



~~ Pas nie mesti tk sabar nak story tentang perjalanan ke sana..dan aper bende yang ade kat kuching tue..Neway doakan lah keselamatan aku yer kat sana...



:: Mahalnyer kursus nie ::

~~ Yang penting p sane bukan ler nak jalan2 ..nak amik ilmu yang di beri...ceh..poyos...hurm..so tunggu ler story seterusnyer dari aku...da...

:: Berapa yerk dulang hantaran???? ::

~~ Salamz...cerita persiapan hari pertunangan bersambung semula...ehhehehe..nie berkaitan dengan bape pulak dulang hantaran nak bagi nie eik??hehehhe sangat rumit dan sangat pening nak putuskan berapa dulang blas berape dulang...setelah di persetujui bersama kedua2 belah pihak..jumlah dulang yang akan di beri pada hari tersebut adalah 13 berbalas 11 dulang...13 dari aku n 11 dari My Dear...Dalam tempoh nie ada jugak barang yang kitaorg da beli...nak kejar sale nyer pasal lah..lagipon aku fikir tak de maselah nak p beli belah nie..lagipun nak angkut semua bawak balik tah biler boleh balik..dengan kelas n exam yang da nak dekat...



~~ Antara barang yang aku n My Dear da beli ialah..kotak atas tue..isi nyer...supriselah..tak boleh tunjuk...tunggu mase hari pertunangan tue nnt...hurm..
lain-lain barang kat bawah nie...ada lagi yang tak beli cam buah , pot pori..barang basah yang nak bagi macam kek n etc..bulan 5 lah baru buat..kek pon kene tempah hujung2 bulan 5...
















~~ Semua barang2 nie kitaorg beli time sale..hehehehe...nnt semua hadiah nie akan di letakkan dalam kotak...reben semua da beli cuma bunga dulang n riben keras jer tak beli lagi..aku nak suh mak aku lah beli..lagipun aku tak tau pettern aper yang die nak .. kang salah beli rugi plak...so..persiapan seterusnyer...check it out later...pueh n jenuh nak pikir nak mengayakan kotak nie..at last dapat jugak jawapannyer..so minggu nie aku kene balik untuk hantar barng2 nie ke kampung..ada jugak mende alah kecik2 tak beli lagi bunga telur pon tak beli lagi ..tue import dari ayer hitam, batu pahat..sebab murah better then KL...so...tunggu lah story seterusnyer....da.....

Tuesday, February 24, 2009

:: Confius !!!!!! ::

~~ Salamz...ok aku nak continue story about pemilihan tema warna dan baju yang aku akan pakai mase hari pertunangan tu...huh...Letih tul nak pilih warna..sampai aku n My dear bergaduh2 pasal pemilihan warna tema..pada mulanyer warna tema aku n My dear da rancang untuk tema bertunang nie kami nak guna warna silver ..tapi atas sebab2 yang tak dapat di elakkan..terpaksa lah aku tukar warna tema tue..azrai da fix nak warna coklat..atas permintaan my dear die nak aku pakai warna maroon..huh..mulanyer aku cam tak nak lah sebab warna tema IIM..tapi bile di fikirkan semula oklah kot..walaupun aku nie manelah suke sangat warne merah maroon..

~~ Malam tue aku discuss dgn mak aku pasal warna tema...hurm..jauh sebenarnyer mak n ayah aku da fikir..derang da pikir tentang warna untuk majlis perkahwinan aku plak..mak aku nak warna silver..peh...aku dong dang dengan mak aku..last2 die setujulah warna gold ..sebabnyer mak aku nie tak nak warna gold lagi..sebab haritue weeding akak n adik aku da warna gold..tak pelah..aku kate tunggu jerlah nnt da dekat tarikhnyer kita jumpe achik aku...sebab die tau lah auntie julie nyer warna banyak jugak yang gold...

~~ Pas da bincang bla...bla..bla...untuk tema rumah aku mase bertunang nie warna merah maroon..so sok nyer p butik auntie aku yang baru bukak kat MUO...





~~ Keesokkan harinyer aku n mom p lah butik auntie lin..die baru jer bukak butik die kat bandar muo..huh..cantik butik die...siap ader spa lagi..masuk2 jer..auntie tengah surve customer..bz giler tempat die tue...tapi cantik arr...baju2 die pun baru2 yelah baru jer 3 bln bukak butik tue..auntie aku pon cam pelik napelah aku n my mom tetibe jer datang kat butik die..mak aku yelah die p wat facial..

~~ Beborak lah jap ngan auntie...aku bgtaulah aku nak bertunang bulan 6 nie..die cam suke jer..aku pun bgtaulah nak sewa baju kat die..die suh aku tengok dulu..pusing2 kedai die..then aku terpandang lah..kebetulan miniqueen die pakai baju french lace warna maroon..huh..terus jer aku cam berkenan..die tak bukak lagi yang lain2 baju...upenyer ader lagi satu warna maroon tue cantik..tapi satu jer..kain nyer meleret..aku malaslah nak pakai kain meleret2 nie..hihihi..last2 aku bgtau auntie lin yang aku nak sewa yang tue...die bgtau aku..auntie tak dapat p lah mase erin tunang...sebab mase tarikh tue ada 2 3 tempat die kene mengandam...





~~ Pas tanye harga diskuss2...auntie aku pun cakaplah sebab die tak dapat p die naknak sponsor baju..die pon amik fitting badan aku..huh lega tue...nasiblah antie aku nie cantik ,menawan n jelita...heheheh...tak de bodek..tapi betul..auntie aku nie memang comei n lawa..cam model..tinggi plak tue...cuma aku tak amik gambo die ..nntlah aku snap gambar die ngan aku mase aku nak p amik baju bulan 6 nie..tunggu....Thank yoy auntie..so da decide nak baju tue..tapi pakai sehari jerlah time tunang tue..





~~ Kat atas nie potongan kain pada miniqueen tue...aku rase cam berat jer baju nie...nasib baiklah aku tempah awal...sebab aku tengok booking list die da penuh da..bulan 3, bulan4 , bulan5 , bulan 6 pon orang da book..kalau tak de..matilah aku...pas habis mak aku p wat facial...borak jap ngan auntie lin ..




:: Nilah baju yang aku akan pakai mase majlis tue ::














:: Nilah Name kad Auntie aku..Salina Boutique ::

~~ Sebelum balik tue sempat jugaklah aku amik kad nie..sesaje jer simpan…then mak aku pun da tau baju mane nak pilih..then aku n my mom pon balik umah…tue jelah citer yang aku nak citer..see u all in next blog….aloha…

Monday, February 23, 2009

:: Design Terbaru Hantaran ::

~~ Salamz..susulan daripada berita gembira tue..aku n My Dear nie...da mulalah wat persiapan beli barang n sebagainyerlah..heheheh..penat tul 2 bulan nie..dok nak cari barang yang murah tapi ekslusive...hehehhe...mane lah nak membazir..lagilah nak jimat2 kos lagi aderlah..Banyak tempat da p..KL nie da habis pusing da...





~~ Kat atas tue..aku n My Dear curi2 amik mase kat kedai jalan TAR...hhahahah..kelakar lah..memang lah design nyer cantik..tapi mahal tue...tengok jerlah regernyer..nak buat sendiri pon kalau level2 aku nie..tak delah..aku buat simple jer..masuk kotak..lagi senang ...lagipon senanglah family die nak bawak balik..





~~ Kat nilai 3 pon da p..tapi mahal jugak..kat KL jugak murah...heheheheh (nak yang murah jer).. Boleh lah nak survey2 kat sana..tapi baiklah servey banyak tempat...Ni pon aku n My dear..sama2 cari ilham..n warna tema pun da di pilih..pening jugak nak pilih warna mula2..Last2 da decide..My dear nie nak aku pakai baju warna maroon....ohhh tidak warna tema IIM...tapi die nak jugak aku pakai maroon..biler pikir2 balik..oklah aku ikutkan jerlah...Warna maroon pun maroon lah..My Azrai pilih warna gold coklat..untuk warna tema die bagi kat aku..pening2 mase nak cari baju..nasib naiklah auntie aku ada butik perkahwinan kat Muar..Nasib baik ada warna tue..hehehhe...






:: Nie aku amik mase kat Nilai 3 ::




:: Nie pun design kat Nilai 3 ::

~~ Tentang baju plak...aku da pilih kat butik Auntie aku..hurm..Cantik Jugak lh..tapi aku tak test lagi pakai..die baru amik fitting saiz badan aku jer..hehehe..tue aku citer di next blog....k...skung nie..aku da decide nak masuk dalam kotak jer..senang..Hehhe..but thanks for My dear die banyak bersabar kerenah aku..2 3 bulan nie...Entahlah .. kenapa tak asik kene jer My Dear..sian My Dear..Jahat tol aku nie...Maaf yer...tapi apa yang aku buat ..aku tak de niat..aku bertuah mempunyai BF yang betul2 besabar cam My Dear...Ok tak buat lagi...

Saturday, February 21, 2009

:: Menghitung Hari Bahagia ::

~~ Salamz...Alhamdulillah semuanya berada di salam keadaan baik...aku menghitung jer hari bahagia aku yang akan menjelang pada 6 Jun 2009 nie hehehe..Alhamdulillah...My dear Azrai telah pun memaklumkan hajat die untuk merisik dan bertunang dengan aku pada Januari lepas kepada ayah aku.. Keluarga sebelah sana da pun memaklumkan tarikh derang nak datang rumah aku...huh...Perasaan tue...mestilah happy...yelah...bukan senang tue die nak wat keputusan..nak adakan ikatan nie..lepas bertunang kene pikir tentang persiapan kawin plak..




~~ Memula tarikh tue keluarga pihak die nak awalkan...pada bulan Mac..sebab bulan mac cuti sekolah..tapi tak dapatlah weh..bulan 3 aku ader kelas..kelas tambahan dan kelas kat uitm..aku rase time tue memang tak sempatlah..sebab mase terlalu suntuk untuk wat persiapan..rumah aku pun lum sepenuhnyer siap..ayah aku buat garaj kete..last2 aku bg date kat My dear pada 06.06.2009...tarikh tue paling sesuai atas sebab berikut :-

1) Tarikh tue Time Cuti Sekolah ..
2) Tarikh tue..aku n My dear da habis final exam UITM
3) Kalau bulan Jun persiapan untuk majlis tue bolehlah sempurna sikit.
4) Kenduri nanti tak kelam kabut sebab ada masa lagi nak prepare...


~~ Dalam bulan Januari hingga akhir bulan Februari nie...aku and My Dear sangat bz dengan persiapan untuk kitaorg bertunang..hehehehhe...yelah sebab jauh satu hal..lagi satu mase memang suntuk sebenarnyer..kitaorg niekan sama2 student..nak cari tarikh yang sesuai susah...kitaorg ada kelas tarikh2 sama plak tue..nasib baiklah..tue lah hikmahnyer kot dapat tarikh sama waktu kelas...lagi satu kitaorg nyer final exam pertengahan bulan 4 hingga Mei..semester nie pendek so kalau buat awal takut huru hara..kitaorg nak lepaskan final exam kitaorg.yang penting fokus tue..... so far semua nyer da settle..keluarga sana dan sini tengah buat persiapan hantaran kitaorg...Pasal kos di rahsiakan...




:: Keceriaan Muka Aku :::


~~ Pas nie..tengok jelah aper yang terjadi..harap2 semuanyer ok...minggu nie aku nak balik kg..nak hantar barang hantaran untuk mak cik aku buat..semuanyer da ader,cuma
dua 3 bende jer tak beli lagi...but nie pon nak masuk bulan 3...target aku..bulan 3,4, n 5 nie..aku n My dear nak fokus pada study.. Maybe..aku akan balik kg lagi pada bulan 5 pas final untuk melihat persiapan family aku..pejam celik2 da masuk bulan 3 da..huhuhu..cepat tue pasnie final exam lagilah cam lagi cepat jer... Kalau leh time exam tue da tak nak kacau da...Alhamdulillah...nnt bertemu di ruangan seterusnyer...

Wednesday, February 18, 2009

:: Layan Lagu Faizal Tahir ::



~~ Salam..menjenguk seketika kat blog aku..nak kongsi sikit tentang muzik..walaupun cam da ketinggalan ..tapi aku nak story jugak..selepas gita gutawa..aku tetiba plak suka dengar lagu faizal tahir nie...

~~ Bulan lepas aku dapat CD dari pen pal aku dari indonesia..sebab aku susah sangat nak cari CD Gita Gutawa kat Malaysia. Nama kawan aku tue..Yuska Vonita..wah teruja..aku dapat CD tue dari die...besh2..Tapi aku masih tak hantar2 lagi CD yang aku janji kat die..mesti die menunggu...Bersabar yer Yuska...Lama da aku kawan dengan die..sejak tahun 2004 lagi sampai skung..neway die memang baik hatilah..Yelah kos nak hantar CD tue bukan murah ..mahal tue..Sebab aku tengok die pos tue..guna USD..100 USD...

~~ Sok baru nak pos CD Siti Nurhaliza kat die..Kat sana Siti Popular..hehehhe..CD Faizal Tahir pun aku nak hantar kat die..

~~ Nie aku tengah wrap kan untuk die hantar kat sana..Sorry ler Yuska..terlewat sangat..BZ loh..

~~ Ha..dok citer2 pasal faizal tahir nie..sedap di dengar jugak sore mamat nie..padahal aku tak minat pon dulu lagu die..biler dua tiga kali dengar..ok lah not bad..asik ulang2 jerlah lagu faizal tahir nie dlm pc aku...

Lagu nie..Besh..

Lirik Lagu : Aku Punya Kamu


Saat kau tersenyum
Saat itu kau memberi
Saat ku rasa bahgia

Selama ku tersenyum
Selama itu ku memberi
Selama yang kamu di sini

Namun ku bicara hanya pada
Bulan dan suria tak ku punya cara
Untuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalah satu
Ku mahu ada kamu saja
Bisaku menunggumu
Selamanya aku milikmu
Takkan pernah lelahku menunggu
Hingga aku punya kamu

Sesaat aku tiada
Saat itu yang ku rasa
Saat hidupku terlena

Selama yang kau ada
Selama itu ku rasa
Selama hidupku bahagia

Namun ku bicara hanya pada
Bulan dan suria tak ku punya cara
Untuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalah satu
Ku mahu ada kamu saja
Bisaku menunggumu
Selamanya aku milik mu
Takkan pernah lelahku menunggu
Hingga aku punya kamu

Selama yang pernah
Ku merasa belum ada rasa yang ku rasa ini
Fahamilah cinta ku lebih dari cinta
Tiada mungkin akukan teruja
Andai bukan kamu yang dihadapanku
Bisaku buktikan pada kamu

Yang kamu hanyalah satu
Dan tak pernah lelah ku menunggumu
Hingga aku punya kamu
Selamanya
Aku milikmu
Takkan pernah lelah ku menunggu
Hingga punya kamu

~~ Layanzz....

Monday, February 16, 2009

:: LaZy Day ::

~~ Salamz...wah today is monday..monday is the first day at office..wah so malas..malas loh nk keje..pagi tadi pong cam blur...abg2 admin yang lain ada gotong royong kat tingkat 8..bushan..tak de org aku nak kaco...tak kan nak kaco kak fred...heheheheh...

~~ Buat lah jugak keje sikit..then aku tgk email..an so on..=)..dlm kul 12 tue..abg rahim call..ajak p lunch same..huhuhu..sebenarnyer abg hensome nie..da 2 kali ajak p lunch tapi asik mungkir jer..hari nie die ajak aku n kak sarina p skali..

~~ Memula tue..aku sakat2 ler die..ala bro..tak perlah..wat cam2 tak mo p lah..merajuklah konon..tapi tak delah gurau jer..org nak belanje makan...rezeki jangan di tolak..memule cam tak kompom ler..sebab kak sarina p bank ngan kak siti..aku call abg rahim cakap tak kompom lagi..

~~ Pastu..dlm 12.40 tue die call follow up dgn aku..cam ner jadi ker?aku bgtau die tak jadi kot bro..kak sarina tak balik lagi..da bape minit pastu kak sarina call..die baru kuo bank..die tepon aku suh stanby kat bawah kul 1.00..aku pon tefonlah abg rahim...thennkul 1 kitaorg kuo p lunch..





~~ Wah...Abg Rahim belanje makan pizza lagi..nie kali ke 2 die belanje makan pizza...TQ2..kat atas nielah gambo abg hensem nie..tak de girlfwen lagi nie..mase tengah makan nie..kitorg borak2 ler..pasal ???????????.....shhhh..





~~ Mase kat pizza hut nie..abg rahim order single lunch..aku n kak sarina makan meal biase untuk 2 org..huhuhu...best2..pastu die order 6 ketul chicken wing pedas..n 4 chicken wing original...heheheh...banyak tul..aku kenyang sebenarnyer...tapi org nak beanje..makan jerlah..Murah Rezeki Abg Rahim...=) Thanks bro....




~~ Banyak ler borak..pasal bisnes lah..pasal pengalaman bercintelah..n so on..aderlah gambo2 candid yang gegar nie layanz jerlah....




:: Abg Rahim tengah Makan Chiken Wing ..die nie memang suke chicken wing ::





:: Betapa susah payah nyer die nak makan chiken wing nie (tulah order banyak2 lg ::



:: nielah sisa2 terakhir chicken wing ::





:: Sis sarina...in peace ::



:: Gambar Gegarlah.. aku n bro rahim ::

~~ Sebenarnyer...aku boikot pizza hut nie..lama da tak makan sebab kes israel tue..skung nie boikot jugak..sebab tak kerap macam dululah..skung nie kalau makan fast2 food nie..aku niat lah..tu untuk bayar gaji org2 islam yang keje kat pizza hut ker..mcd ker..bukan niat untuk saluran duit yang die hantar kat israel...huh..

~~ Neway to Abg Rahim @ ABg Ayim..Tq..nnt kalau ada rezeki lebih leh ler belnje kitaorg lagi..kalau da ader gf sok da susah da nak kuo ngan kitaowg..hehehehehe...TQ Alhamdulillah...

Friday, February 13, 2009

:: Support OuR Malaysian Film ::

~~ Salamz ..huhuhu..malam tadi aku n My Dear Azrai p watching movie "Pengembaraan Geng Upin & Ipin"...hihhihhi..Si Azrai lah dok beriya nak tengok citer nie...Aku layanz jer citer nie..

~~ Dari Mula sampai habis citer nie..memang best..tak rugilah..yelah permulaan org Malaysia nak buat filem 3D kire oklah...Betui..betul..Betul...tak rugi kalau p tengok..mase aku tengok tue...penuh satu panggung..aku n azrai tempat biaselah p tengok kat cineleisure damansara...





~~ Aku n Azrai amik couple seat...memang kitaorg da comfotable kat cineleisure nie..tempat pon tak sesak sangat...




~~ Ramai mak ayah bawak anak2 derang tengok citer nie...kire citer nie sesuai ler untuk semua lapisan masyarakat..yang bagusnyer banyak terapkan nilai2 murni dalam citer nie..yang penting 100% Malaysia....Bangga Jadi Rakyat Malaysia...




~~ Mase last skali tengok patutlah beriya si Azrai nie nak tengok rupenyer salah satu tajaan adalah dari MOSTI...die kan keje mosti..bangga lah tue...Budjet wat citer nie pon besar RM 4 Juta tue...simple giler jer tapi boleh tahan gak mahal nyer...







~~ Aku sempat lah bergambo dengan ipin...si Upin ader kat atas time nie..tengah layan peminat2 die...






~~ So sesape yang ader family..p bawak p tengok citer nie..besh..sound system...memang best...aku siap ader nangis sikit biler da last2..biaselah...sensitif...aderlah satu babak tue...tengok kartun pon boleh nangis..pelik2..heheheh...so korang selamat menonton ler citer nie...Masa berkualiti adalah masa bersama keluarga dan anak2...Siapa yang pentingkan kerja dari keluarga tue...wat keje sampai biler pon tak habis..luangkan lah masa sikit yer untuk anak korang...huhuhuhu..cakap macam ader anak jer ...aku bujang lagi lah...huhuh..so Layanzz...sokonglah filem tempatan...Aloha..

Wednesday, February 11, 2009

:: Holiday with My Dear Family ::

~~ Salam kepada semua ler rakan2 yang sangat aku sayangi...huh..lame da aku tak drop by kat blog...aku nie..kengkawan asik tanye jer nape tak update blog???huh..sorry sangat2 sebab aku sangat2 bz dengan keje yang banyak akhir tahun 2008 n dengan class kat uitm da start...jadi tunggang langgang lah kejap..tak menyempat nak update blog aku nie..nie pon da nak masuk pertengahan bulan februari 2009..huh..cepat sangat..nie pon org audit dalam JPM wat pemeriksaan mengejut ke IIM....jadi bulan januari bulan settlekan semua maklumat untuk tahun 2008..nie pon atas meje aku penuh dengan borang derang2 nie nak kene key in..

~~ Skung nie aku luangkan sikit mase lah nak update blog nie..insyallah aku akan update blog nie..kalau ader mase terluang..skung nie aku nak story sikit mase aku n family azrai p holiday..holiday..waktu nie memang aku pon memang tengah bz...family azrai datang KL..so aku n azrai kene amik mak n adik die kat Kuantan..kali nie pengalaman nyer lain sikit..azrai bawak aku naik bus 2 tingkat...aku naik bus "SANI EKSPRESS"..

~~ Mase ni agak rushing sikit..sebab kami memang balik hari dari KL-Kuantan...pada hari yang sama..Azrai Exited sangat nak bawak aku naik bus 2 tingkat..memule aku nie macam hati mati ler tak rase paper..sian kat bf aku nie..die macam kecik ati jer aku macam tak rase pape..tapi biler aku da naik bus nie..wah bestlah ...executive..seat pon confotable..yelah..aku nie sejak2 pakai si KAnCIL mane nak naik bus...tak tau ler pulak Bus skung nie da up to date..hehehhe

~~ Mase naik bus nie da macam org tak penah naik bus da aku..kaki asik terangkat2 jer ..mane tak nyer..si Azrai nie p amik seat depan skali sebelah atas...nasib ler aku nie tak gayat sangat..sebab aku tgk driver bus nie macam nak langgar org jer..tapi mase dalam perjalanan ke kuantan nie..bestlah..kan tenang jer nampak hutan2...pastu aku pon tertido...hehhehehe...

~~ Time kat atas nie..aku da sampai kuantan da..tunggu nak turun jer kat Sg. Isap...Mak Azrai amik kat depan taman umah die...Pas sampai tue..mak azrai amik kitaorg..terus balik umah solat, makan n terus rush balik KL...same lah macam minggu lepas nyer..rush2 dari muo balik KL..da macam aper tah..

~~ Da sampai KL..p Check in Hotel kat PJ..mak, lin n azrai..tido hotel aku balik ler rumah..takkkan nak menyebuk...then...mase nie kitaorg membawa family die berjalan2..kat bawah nie kat da curve...Mutiara Damansara...

:: Mak Azrai , Aku n Lin ::

~~ Hurm da sampai..bergambo jerlah jawabnyer..so layanz jerlah...Sok nyer plan nyer nak p genting..niat si Azrai nie nak bawa mak n lin p sane...

:: Aku..AZrai n Mak AzRai ::

:: Posing Kat mane2 Yang kita rase Lawo ::

:: Aku n AzRAi Pon nak Jugak Gambo (Tapi Muke cam cover kan depan mak) ::

~~ Da penat jenjalan semuanyer kitaorg pon balik..azrai hantar aku balik umah..n derang semua balik hotel...

~~ Keesokan harinyer...kitaorg pon p ler Genting..huh...aku da macam pening2 ..aku tido jer dalam kete..sampai jer..kat atas kabus tebat..sebenarnyer ader lagi gambo lain..aku tak upload lah..nie jer satu gambo aku , mak azrai n azrai..kitaorg main indoor jer..sebab cuace kat luar agak tebal kabus nyer...heheheh..so main jerlah semua kat dalam...main roda pusing2...n masuk snow world jer...sebab yang lain semua penuh..aku da tak larat nak beratur..Q panjang tue...

~~ Masa masuk snow world besh..sejuk bangat...aku rase kalau snow yang betul2 mst lagi sejuk..bibir aku da ketar2 da mase kat dalam ..waktu die bagi masuk dari kul 2 sampai kul 6..huh..tak de maknenyer.. satu jam jer tahan kat dalam...tak sanggup nak mengharung...huhuhuhu..pastu..da suda semua kuo..aku nyer muke da keras..effectionnyer seminggu muke aku mengelupas..yelah terlampau sejuk sangat..pas tue kitaorg kuo nak balik.... after turun kitaorg p makan sate kajang kat Taman Melati..bawa mak n lin p makan sate..then azrai pon hantar aku balik sebab aku rase tak larat..biarlah derang sekeluarga p jalan2..aku malas nk ganggu waktu family derang..hehehe..die pon hantar balik..aku berehat jer kat umah..

~~ Pastu derang aku rase ader jalan2 tempat lain tapi aku tak ikut..heheheh..apepun bestlahp Genting dengan family die..Lin n Mak die ok jer..Happy Family...Tq My Dear...Luv U So Much...