Thursday, January 1, 2009

:: New Born Baby Gurl " Nur iLyana Sofiya" ::

~~ Aloha...bersambung story kembali..wah comei nyer baby nie..nielah baby gurl kawan baik aku mase skolah dulu..baby nie baru seminggu mase aku datang jenguk kawan aku nie..kawan aku si pya nie pon masih dalam pantang lagi..name baby nie " Nur iLyana Sofiya"..cam muke cina baby nie..maybe ikut mummy die kot..


~~ Mase die tengah tido nie "Auntie erin n Auntie Pija" kacau sofiya suh bangun...geram aku..die tido jer..aku n pija kacau jer die sampai bangun..bagus dak nie..baik budi..senyap jer mase die sedo dari tido..
:: Baby Sofiya tengah nyenyak tido ::

~~ Wah pya da dapat anak sorang..aku biler lah yerk..heheheh..tunggu jelah org masuk minang..kengkadang rase sayang plak nak tinggal kan zaman bujang nie...but nak tak nak jodoh tue da ditentukan...fitrah manusia tue mesti kena kawen..siapa tak nak weh..pya asik tanye soklan same jer stiap kali jumpe..tapi telinga aku nie da lali..biarlah tunggu jelah nnt aderlah tue...
:: Aku n Pya with new born BAby Sofiya ::

:: Cayang Pya n Baby ::

~~ Kat bawah nie beberape aksi Baby Sofiya pas kene kacau dengan aku n pija..heheheh comei2..
:: Baby Sofiya surrender da ke??? ::

~~ Akhirnyer die bukak jugak mate die yang sepet tue..kedekutlah baby sofiya nie nak bukak mata..bukak lah besar sikit..heheheheh..tengok tue cikit je die bukak mate die...

~~ Gaknyer baby sofiya da letih men sorang2 ..mummy die kate tadi before aku datang die men sorang2 kat depan..huhuhu..sian baby sofiya...

~~ Pas selesai semuanye..Aku, My Dear n Pija pon balik ke KL..dalam kul 5.30 ptg...bas pija kul 12 mlm..tapi sebelum balik die nak jumpe buah ati die kat KL..jadi aku kenalah hantar die cepat ke KL..aku sampai KL dalam kul 8.30mlm..huh..mase balik tue tetibe rase touching si pija dgn aku2 skali..n aku paham perasaan die...aku pon tak boleh layan sangat perasaan nie..sape tak sedih kawan baik da nak kawen tak lama lagi...tak pe..janji Kak sarina Bahagia...tu pon da buat aku senang hati..Sesiapa pun wanita di atas dunia nie..akan menamatkan zaman bujangnyer..jadi kita kena terima..perasaan sedih memang tak boleh lari...perempuan tetap perempuan..jadi memasing kena tabah..termasuk jugak aku..aku doakan semuanya akan berbahagia n gembira selalu....

video

:: Engagement Of The Year ::

~~ Bismillah' hirahman nirrahim..alhamdulillah dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha Penyayang..Maha Pemberi Rezeki dan Maha Menemu jodoh.. Aku minta maaf lah sebab lewat sangat nak update blog aku nie..but i still cari mase yang sesuai untuk taip blog nie..dengan izin cik punya story..boleh lah aku citer detik2 kawan baik aku nie menjadi tunangan orang..hehhehe..


:: Aku n Pija ::

~~ Pada 25hb dec yang lepas..kak sarina a.k.a kawan baik aku,housemate, opismate,study mate aku telah selamat di tunangkan dengan Abg Zack..wah..Neway Tahniahlah erin ucapkan kat akak coz telah selamat di ikat menjadi tunangan orang..heheheh.. AKu pun tak berhasrat nak cerita panjang..adelah sikit2 nak story... Derang nie da lame kenal sejak Kak sarina nie keje kat MAMPU lagi..before dis..derang nie kengkawan jer..then tak sangke jodoh memang di sekeliling jer upenyer..

:: With My Dear Azrai (Kami Insyallah coming soon) ::

~~ Aku pun kenal jugak dengan Abg Zack nie..Die nie Nice person lah..Memang Sesuailah dengan My Sis Sorang nie...Actually sepanjang aku n kak sarina nie tinggal serumah..banyak kenangan2 manis mahu pun yang pahit da lalui bersama..but semua tue biarkan berlalu..but I hope akak tak lupe saat2 yang penah kita lalui walaupun nnt da jadi isteri orang... " Memories is still there "..Alhamdulillah akhirnya kebahagiaan juga kita perolehi bersama kak..='(..

:: Me n My Luvely Mom ::

~~ Actually kitaorg sampai umah akak sarina dalam jam 12 lbh..heh..mase tue die tengah bersolek2..kitaorg tak di benarkan masuk..pija pon ikut skali..konon2 nak wat suprise kat kak sarina..huh..then biler semua da siap..barulah kitaorg boleh masuk tengok kak sarina..huh..cun siot akak aku nie..comei..hilang sume angkara2 chiken pox..heheheh..tapi kak sarina memang jelita time tunang nie..bulu mate pon rozita che wan lagi..hehehehehe (jangan mare yer)..

:: Pija , Aku, Kak Sarina n My Mom ::

~~ Sebelum menunggu pihak lelaki sampai kitaorg lepak dalam bilik kak sarina..tengok barang2 hantaran hasil dari gubahan die sendiri..kak sarina nie memang kreatif..kalau aku lah memang hancus barang2 hantaran aku...

:: My Dear, AKu n My Mom ::

~~ Dalam kul 2.30 ptg pihak lelaki n rombongan pon datang..tapi aku tak dapat amik gambo..pija bawak kamera masuk dalam bilik jadi kat bawah nie ader lah beberape gambo posing Kak Sarina ..pija nie memang pandai nak amik2 gambo nie..tak pe layanzzzzzzzzzzzzzzz.....

:: Antara Pose2 menarik dari Kak Sarina ::

:: Pose Ayat2 Cinta captured by Pija ::

:: Pose Ulek Mayang captured by Pija ::

:: Barangan Hantaran Kasih Salju (aku pandai2 letak nama) captured by Pija ::

:: Pose Aku setia menunggu captured by Pija ::

:: Pose dengan bunga Rampai captured by Pija ::

:: Aku rase time nie die nebes..senyum ala2 taknak senyum ::

:: Nie pose Jangan Tipu yer captured by Pija ::

:: Nie Future Mother in Law Kak Sarina n Future Sis in LAw Kak Sarina ::

:: Gambar bersalam dengan Future Sis In Law ::

:: Alhamdulillah telah selamat di sarung cincin tanpa sebarang dugaan ::

:: Cincin merisik dan bertunang Kak Sarina (Tahniah yer Kak =) ( ='( )


:: Aku n Kak Sarina =) ::

~~ Setelah semuanya selesai aku n My Family pon balik umah dalam kul 3..aku nak kene rushing balik KL...dalam kul 4 lebih sampai umah pack barang n kitaorang pon berangkat pulang sebelum tue aku singgah umah kawan baik aku mase skolah menengah namenyer CT Fareha..die baru dapat baby..so layanz citer seterusnyer yer...Akhir kata Tahniah..semoga cepat2 kawen tahun depan..tunggu jer biler nak jemput ke umah akak ..tarikh nyer, nnt biarlah bakal pengantin nie yang bgtau yer..Adios..

~~