Tuesday, May 21, 2013

:: Karom Inter PTJ 2013 ::

Assalammualaikum w.b.t ..n hai2 kawan2

~~ Come back again dengan story yang nak di kongsi..last weekend My opis ada join karom. Tak pernahlah sy nak jadi wakil2 jabatan lawan jabatan lain tahun nie pulak terjebak dengan sukan walaupun indoor..hehehhe


~~ Game nie start pagi sabtu jam 8.30 pg..around tue mmg dah terpacaklah kat dewan kompleks sukan..dalam kul 9 baru start..memula ingat game nie by individu..rupanya markah mengikut kumpulan jika nak ke pusingan seterusnya...


~~ First game..kami lawan SaFFad.. menang 2-1..tapi second game kalah dengan FSK..takpelah tak de rezeki..tapi jenuh nak menunggu..hampir sejam lebih baru start game kedua..Apepun tahniah sebab ada gak hantar wakil..dari tak hantar lansung..ye dok??hehehhe




~~ lepas tue terus je balik..rumah telah memanggil2..tak sabar nak balik rumah..=)..

Wassalam...

Monday, May 13, 2013

:: 3D scan for Baby ::

Assalammualaikum w.b.t

~~ Update terus entry..takut mood nak menaip tak de..hhehhe..seperti ibu2 yang kat luar sana,,semestinya nak yang terbaik dan sentiasa risaukan kandungan n bz body nak tau anak tgh buat apa kat dalam rahim tue..hehehhe..Nie first time buat scan 3D..nampak jugaklah rupa die tapi ada cahaya kuning...

:: Hasil dr 3D scan di WYCO ::

~~ Scan 3D tue memula kena g survey lah ..banyak tempat kat kuantan..ada yang murah dan ada yang mahal..scan 3D tgk review kat blog n pengalaman kawan2 yang pernah buat kat Kuantan nie..dekat Klinik W.YCO Jalan Beserah, Kuantan..harga tanpa CD RM90 dan with CD RM145..tue standard price die..

~~ Masa kitaorg g nie ari Ahad..masa tue mak mertua dah selesai operation kat KPJ..lari kejap p WYCO nak scan..Masa p tue pagi2 buta..tak bukak lagik..upanya doc sampai kul 9.30pg..dan lah pusing2 dulu..pastu datang balik sbb dah amik no.. dapat no 3..tunggu dalam tak sampai 5 min dah kena panggil..wah..doc laki cina..muka serius..tp baik =)..Masa tgh scan2 tue..doc ada tunjuk gerak baby, kaki masih bersilang, bunyi jantung, muka die..wah..berjaya jugak tgk muka die..kelip2 kelopak mata dia..yelah masa scan nie..baru 20 minggu..so comel ok..rambut tak nampak maybe halus2 lagik..Alhamdulillah..setakat ni dokter Co bgtau baby sihat..nanti die suh datang balik dalam 33 minggu sbb masa nie die tak bape gemok..skung masih kurus lagi..

:: Ha !! nasib baik mama die kebetulan boleh kurangkan n cerahkan cahaya..barulah mcm jelas sikit muka ::

:; Bg zoom sikit ..nampak macam senyum..sukalah mama bg makan coklat sebelum masuk scan..terbeliak biji mata ::
~~ Jantina sebenarnya seriusly sy tak nampak sebab kaki die still bersilang..dokter kompom ehem2..tak nak jugak bgtau..supriselah dulu kot...hehehhe.. Setelah selesai semua..keluar dengan hati yang gembira..Adik kat kaunter tue tanya..Nampak kak?..sy jawab..nampak jugaklah..die senyum jer..then die panggil nama n bil pun keluar..kena bayar RM115 jer..Dokter bg diskaun sebab mungkin baby baru 20 minggu ..Tq dokter Co


video 

  video

~~ So saya upload video dan gambo skali ..Insyallah nanti dah 33mgu story lagik k..harapannya semuanya berjalan lancar..dan BB sihat2 jer yer..=) Alhamdulillah syukur kepada Allah

:: Trimester by Trimester ::

Assalammualaikum w.b.t

~~ Syukur Alhamdulillah..dapat jugak jari2 nie start menaip cerita yang dah dijanjikan...kat blog arini nak story sikit tentang baby dalam perut nie..aritu dah bgtaukan..nak upload gambo =) ..rasanya tak bape jelas lah untuk korang semua tgk..hehehehe

:: Buku pink ni biasa untuk ibu mengandung::

:; Saja amik gambo buat kenangan ::

~~ Harini dah masuk 30 minggu ..wow..due date pun da semakin hampir dah walaupun kalau ikut bulan lg 2 bulan..kesihatan saya Alhamdulillah...BB dalam perut pun sihat dan sangat aktif berpusing dan menendang dikala pagi hari, tengahari dan tgh malam..Hari2 pun rutin mcm tue..bulan nie pun dah start kira dah pergerakkan janin dalam perut..


:: Rasanya nie baru beberapa minggu sbb masih kecik jer..tp jantungnya berdegup nak membuatkan saya nak menitis air mata ::



:: First checkup di Klinik Kesihatan Gambang ::
~~  kadang2 die merajuk jugak taknak gerak..sebab bg die makan lambat..sememangnya pengalaman preggy nie satu anugerah..sebab ada insan lain dalam perut kita yang menemani siang dan malam..saat nielah emosi dan kesihatan sangat2 dititik beratkan..ibu mana yang tak nak anak yang dikandungkan tue tak sihat kan..semoga anak mama nie..menjadi insan yang soleh dan solehah kepada Allah..semoga kehadirannya dapat memberi dan menyambung keturunan Nabi Muhammad s.a.w ..
:: Masa nie p check sebab tetibe jer mcm die tak gerak mcm selalu.. See tangan dan telinganya sangat jelas telah membentuk jasad manusia..Alhamdulillah..doc kata tak de pape pd baby ::
:: Regular checkup kat Al-Farabi ::
:: Scan kat DMMC Kuantan... tak boleh nmpak lagi sebab kaki dia asik bersilang dari awal hingga kini..tak mau tunjuk itu flower ke bebird ?hehehe ::

~~ So hari nie sy nak shared beberapa gambo hasil dari scan2 doc dari klinik2 kesihatan kerajaan yang swasta yang saya telah pergi..tak jelas kot..hitam dan putih jer..Hehehehe.. Ok tak ingat plak bape minggu gamba2 diatas tue yer..tp bolehlah nak buat kenangan jugak..

~~ Alhamdulillah sepanjang trimester2 nie semuanya baik2 jer dia..Harapan mama nie BB mmg betul2 sihat kat dalam...Selalu doakan kebaikan aje untuk dia dan diri sendiri nie...=) See you next entry

Was'salam ...