Monday, December 22, 2008

:: Siapa Aku? Apa yang Aku Mahu? ::

Assalammualaikum..w.b.t..Syukur alhamdulillah..aku dapat kembali lagi di pejabat aku untuk menjalankan amanah Allah.s.w.t..Wah syukur kepada Allah s.w.t juga kerana dia telah menganugerahkan aku satu kenangan yang aku takkan dapat lupakan sepanjang kehidupan aku..kalau kamu semua nak tau..aku baru jer habis dari kursus ESQ 165..mesti korang tak tau aper tue kursus ESQ 165 kan..aku pun pada mulanya tak tau aper kursus tue sebenarnyer..y aku tau tue kursus motivasi..hurm..ok..

~~ Aper yang aku boleh sharing dengan kamu semua adalah takkan same macam mane kamu dapat hadir sendiri di kursus tue..pada haru jumaat lepas sehingga hari ahad petang semalam.aku dan sahabat2 satu office aku (Kak Sarina, Kak Ogy, Kak Fred, Kak Awin,Kak Siti En. Manizam, Abg Jaafar, Abg Suriah, Wan Nuhairy, Abg Zul Abg Mail) berkampung di Summit Hotel, Subang untuk menghadiri kursus ESQ 165.


:: Snap dalam bilik air hotel sebelum kitaorg guna mende2 nie ::

~~ Ni hari pertama aku di kursus ESQ 165..aku bertolak dari IIM jam 8.00 lebih kurang..naik van IIM lah ke sana..wah dalam van memang bisinglah kalau ada semua org2 yang aku sebut tadi..heheheh..sampai jer kat sane..kitaorg pon p check in dalam kul 10pg..kursus tue da start pada hari jumaat jam 9.00 pagi..huh..sesampai jer..untuk opening..memang lah agak pack..dengan bunyi sound system macam dalam GSC..huh..hebat..ader skrin besar 3 dalam dewan ballroom tue..

:: Jalan Jem di depan Summit Hotel..aku kat tingkat 19..tinggi tue ::

~~ Mase sesi pagi tue..ringan sikitlah acaranyer..memula aku da dapat tangkap aper yang ingin di sampaikan oleh penceramah..huh,,penceramahnyer hensem2 kok..semuanya dari indonesia..pengasas kursus ni dari Indonesia..die merupakan penulis buku2 motivasi dari Indonesia..namenyer Ary Ginanjar..mase pagi tue penceramah lain yang bagi talk nama nyer Aminur Rachman dan Pak Legisan Sugimin..2 penceramah yang sangat2 hebat..

Nie lepas check in bilik...break untuk minum pagi..aku dan Mr. Zero..yang hatinyer bersih dari noda...Kursus nie merupakan kursus pembersihan jiwa..dimana kita harus mengenali siapakah diri kita sebenarnyer...apa yang kita mahu kat dunia nie sebenarnyer..wah..kalau aku bercakap2 biase2 nie memanglah tak tangkap di hati ...sebab tuelah kamu semua kena pergi kursus nie..sebab aper yang aku dapat dari kursus nie..memang takkan sama kalau aku cerita detail tentang kursus nie..Tapi banyak petunjuk yang telah di beri oleh Allah pada aku..kenapa aku di pilih untuk menghadiri kursus ini..sebenarnyer aper yang terjadi bukanlah kebetulan..tu semua telah tercatat dalam kamus hidup aku sebelum aku lahir kat dunia ni..wah..ayat pon da macam ayat buku..

:: Abg2 aku dari kiri Abg Suriah, Abg Jeps,WanNuhairy n Abg Zul ::

:: Kesan daripada kursus nie..mate bengkak..baru pas nangis ::

~~ huhuhu..bukan nangis biase2 tau..hehehehe..ok mase sesi petang tue..mungkin Allah tue..nak bagi petunjuk kat aku..sebelum aku masuk dewan untuk sesi seterusnya..aku macam ternampak seseorg kawan baik aku mase aku kat Tun Perak namanyer Nurhafiza binti Mazlan..wah aku ingat nama die tue..yelah mana tak nyer..geng nakal2 mase kat sekolah..semua kawan2 aku cari Nurhafiza nie..sebab lepas jer sekolah..die sorang jer yang menyepi..aku panggil die Fiza jer..Subhanallah..

~~ Pada hari pertama tue..aku memang nampak die kat kaunter pendaftaran..tapi aku seganlah nak tegur die..sebab die memang tak kenal aku..tak pelah..pastu aku masuk dewan semula sampai lah sesi tue habis kul 7 ptg..sebelum tue adalah break solat kul 5..habisnyer kul 7.00mlm..

~~ Mase dalam bilik malam tue..aku asik sebut jer nama Norhafiza Mazlan..banyak2 kali..nak jumpe dielah..aku membebellah kat bilik ..yang kak ogy n kak sarina dengar dan layankan jer aku..kelakar jugaklah dengan akk2 aku 2 org nie... layan kan jer adiknyer nie..erinkan "Adik"..i love both of u..

~~ Mase malam tue..kitaorg makan lah kat summit parade..sebelah2 jer..aku makan McD dengan Kak Sarina n Kak ogy..pusing2 satu summit..penat sebenarnyer tapi nak jugak keluar..

~~ Walaupun aku macam tak pikir sangat pasal fiza tue...sebenarnyer dalam fikiran aku memang fikirkan si Fiza tue n aku rase terkilan sikitlah sape die macam tak kenal aku..hurm..dalam kul 10 cam tue..aku kuar dari summit..jalan2 kat beranda..mase lagi satu pintu..tengok macam tak tutup..kitaorg masuklah kat pintu lagi satu..memang tak de org lah yang sebelah lagi satu..lagi pon kompleks da nak tutup..

~~ Mase keluar jer dari pintu..aku terserempak dengan Norhafiza kat depan pintu keluar..wah..terkedu aku..tapi die wat tak tau jer...aku pon tak boleh nak kate pape..aku perasan kawan die lagi sorang dok pandang aku..hih..geram aku..da lah lame tak jumpe..aku da macam nak biar jer..biarlah..kalau die tak kenal aku tak pelah..sedih sikitlah ='(..geng aku tak kenal aku..pas tue kitaorg da pusing2 then balik bilik..

~~ Sebelum tido tue..masih terfikir tentang fiza..heh..lastly dapat tido jugak..


:: Nilah Sahabatku Norhafiza Mazlan (Geng GSD) hanya geng2 aku jer yang tau aper maksud GSD Rahsia kami sampai mati ::

~~ The second day...pagi2 mase p bfst..aku, kak sarina . kak ogy da turun dululah..yelah lapar tue..hehehehe..mase kat meje makan tue..bebel lagi pasal nurhafiza mazlan tue..wah aku nekad jugak tue..nak p tanye kat kaunter..aku pon tak sure die alumi ESQ ker atau staff ESQ..

~~ Mase tengah2 makan tue..semualah ader kat meje..dok bebel lagi pasal nurhafiza tue..then kejadian nie..agak cepat..tanpa ada di plan oleh sesiape pon..aku cakaplah dengan Kak Siti.." Kak siti erin nak carilah kawan lama erin..tapi die macam tak kenal jer erin..semalam da terserempak da..tapi macam tak perasan jer.."- Dialouge aku..hehehehhe..kak ogy menyampuk" yelah..erin nnt kita P cari yer"Dialoge kak ogy..then Kak Siti macam muka excited"Nak cari kawan erin..nama die Nurhafiza Mazlan?"-Dialoge kak siti..hehehehhe.."a'ah" aku jawab.."Eh. ..nurhafiza tue yang email kat akak tentang kursus nie"- Dialogue kak siti.."Hah yeke?-Muka aku macam caya dan tak caya..betul ker kak siti nie(dalam hati aku berkata)..terus die kate jom kita p tanye..aku pon tak semene2 ikut die p kaunter..saat nie berlaku dengan cepat..aku tak dapat fikir aper2..aku ikut jer kak siti p kaunter...

~~ Dari jauh aku da tengok si Fiza..sahih memang die..kak siti pon tanye nak jumpa nurhafiza..aku tak dengar aper yang kat siti cakap dengan die..tapi aku perati jer si Fiza salam semut dengan KAk Siti..then aku pon pergi depan sikit supaya die nampak aku kat situ..kak siti tunjuk aku pada die..wah..die terus melompat n jerit nama aku..Noorin yelah lame tak jumpe nama aku pon die da salah sebut..dulu die oanggil aku erin..maybe die tak boleh nak pikir aper da..aku pon berpeluk dengan die..Subhanallah...kuasa Allah..ada rase sikit sebak time tue..tapi aku tahan..dari air mata aku keluar..sebab kursus tue belum mula lagi..."Ya Allah..aku dengar si Fiza tue..bisik kat telinga aku.."yang aku boleh kate dalam hati aku "Alhamdulillah Syukur Y Allah.."lame da tak jumpe die..lagipon die pon rapatt dengan aku satu geng tue..kene rotan sesame..panjat pokok asam depan hostel lelaki mase dak lelaki p semayang jumaat..banyak kenangan dengan geng GSD...Subhanallah..aku tak boleh lame borak dengan die..sebab kursus nie agak pack..aku kena segera masuk dewan..yang aku pesan pas nie kita jumpe yer..aku da nak mauk dewan nie..bla..bla..bla..

~~ Dalam dewan seperti biase..agak meruntun jiwa sesi hari kedua..program2 nyer..memang best..tak mengantuk langsung..sebab die banyak aktiviti..seumur hidup aku..aku tak pernah buat aper yang derang buat dalam kursus nie..YA Allah..hanya org yang ada dalam dewan tue jer yang tau n rasa aper yang aku rase..aku selalu solat dan bersujud..tapi aku tak pernah sujud syukur...sujud syukur nie..kat mane2 pon kita boleh buat..kalau kita perolehi satu dari Allah mane2 yang baik contoh dapat keputusan cemerlang ker dalam exam atau kita sedar atas kesilapan..aper2lah yang terjadi secara tetibe..kat situ jugak sebenarnyer kita boleh sujud syukur..tapi aku tak pernah buat ..biasenyer aku ucap Alhamdulillah jer n doa...subhanallah..Insyallah pasnie ingin di praktikan..



~~ Malam tue..aku tak kuar pon dengan Kak sarina n Kak Ogy..aku p jumpe si Fiza nie..die agak sibuk..yelah dok wat marketing..beborak jugaklah..aku tunggu sampai die habis layan client die..sebab malam kedua tue ader preview untuk sesiape yang nak p kursus nie..malam nie punyer free..but aku tunggu jugaklah..yelah bukan senang nak jumpe balik..n si Fiza nie sorang jer..yang tak dapat kawan2 aku yang lain cari...tulah..Allah bagi petunjuk..banyak aku dapat dari kursus nie..Alhamdulillah..sedikit demi sedikit aku nak menjadi yang terbaik untuk diri aku sendiri dan aku cuba untuk perbaiki kelemahan dalam diri aku..

~~ Aper yang aku dapat...dari kursus nie..aku telah kenal siape aku..aper yang aku mahu dalam hidup aku..dan aku tau kenapa Allah memilih aku untuk berada di Kursus nie...Allah tau tahap mane keimanan aku..Allah ingin memberi peluang kepada aku..untuk membuka mata aku, Akal aku n membuka mata hati aku...(Hati..Hati..Hati)...aku bukanlah seorang yang sempurna..tapi aku nak jadi yang terbaik untuk Allah ,diri aku, Keluarga Aku, Sahabat Aku, Saudara Aku, Boyfriend aku n keluarganya...(Semua Makhluk Allah..yang Allah jadikan dengan kuasa penciptanya...) ... Insyallah

~~ Nie hari last..dan satu perkara yang sedih bagi aku..shawl yang adik angkat aku hadiahkan dari mesir..tak tau tercicir kat mane tak tau..aku sedih sangat ='(..kalau adik angkat aku tau..mesti die marah..da lah aku sayang sangat dengan Shawl tue..wawawawawaw..maafkan akk Nuar...akak tak sengaja..hwa..sedih bangat nie...

:: Gambar aku dengan Aka sarina ::

:: Mr. Zero, My Tag n Card Alumni ESQ aku ::

:: Aku kini Alumni ESQ ( Alhamdulillah )

~~ nie petikan dari surah As-Syams..dan da jadi tema lagu ESQ 165..Layanz..

"Demi matahari dan sinarnya di pagi hari"
" Demi bulan apabila ia mengiringi"
" Demi Siang hari bila menampakkan dirinya"
" Demi malam apabila ia menutupi"

" Demi Langit beserta seluruh binaanya"
"Demi bumi serta yang ada di hamparannya"
"Demi Jiwa dan seluruh penyempurnaanya"

"ALLAH....Subhanallah "

" Allah mengilhamkan ..sukma kefasikan dan ketaqwaan"
"Beruntung bagi yang mensucikannya"
" Merugi bagi yang mengotorinya"

(Renungkan sejenak..adakah kita telah lihat kekuasaanya)

~~ Alhamdulillah...

Tuesday, December 16, 2008

:: Jelajah Integriti di Muadzam Shah, Pahang ::

~~ Salam...wah..aku baru jer balik dari jelajah Integriti bertemakan Alam Lestari, Integriti AsLi...di Muadzam Shah Pahang..Gambar kat bawah tue hari pertama mase sebelum bertolak ke muadzam..Aku kat sane 4 hari 3 malam..bertolak hari Khamis lepas..kul 10.30 pagi..huhuhuhu..

~~ Actually aku tak tau sebenarnyer aper tujuan Jelajah ini di adakan oleh opis aku..then biler da dengar taklimat bos2 sektor swasta..barulah aku tau..rupanya..kami IIM nak belajar dan mengkaji Integriti Orang Asli di sana..agak menarik jugak program nie..dapat belajar Integriti orang Asli..sebenarnyer orang asli nie..sangat2 jujur..tak reti menipu..kirenyer integriti derang nie boleh nak di katakan tinggi lah..kat bawah nie gambo aku n rakan2 sebelum bertolak ker muadzam..dok pening nak pilih bas mane..ader 5 buah bus p sane..

~~ IIM staf n student IBC n CSR rebung..wah..kitaorg nie..boleh nak dikatakan jadi fasi untuk student2 nie..derang jer yang kene conduct..kitaorg sebagai advisior...tapi penin jugaklah memula..banyak hal yang terjadi sewaktu aku berada di sana..


~~ Nie gambar da kat sane da..da tersilap letak Q nyer..tak perlah nevermind..kalau perasan dewan kat belakang nie..same macam name dewan kat UiTM Shah Alam..heheheh..nie kitaorg kat MRSM...pose2 sampai aku malas da nak gambo...time nie..da bahagikan kumpulan da..sume berpecah..aku jaga site untuk karaoke dan wayang pacak...

~~ Yang kat bawah nie aku da ader kat padang...mase malam sebelum hari didalam gambo nie..kitaorg da di bahagi kepada beberape kategori..ader yang jaga bahagian larian integriti ( Cik Shikin),pertandingan melukis( Kak Mas), karaoke dan wayang (aku), sukaneka dan sukan (kak ros..n farhana)...kitaorg kat zon C..

~~ Program nie ader 3 zon..zon A,Zon B n Zon C.. Kat zon A bahagian Protokol..si Yany jadi ketua..zon B, zon adik angat CSR rebung,En. Rezaidi jadi ketua.. Zon C , Zon macam ala2 jom heboh...Kak Yuslinda jadi ketua..hurm..mase pembahagian..ader lah anak2 buah dari IBC kene wat keje..
~~ kat bawah nie..group aku..sumenyer komited..bagus2..mase malam tue mesyuarat berjalan lancar..agak huru hara jugak..sebab group aku nie jaga bahagian karoke n wayang pacak..Jabatan Orang Asli langsung tak nak bagi kerja sama..aku hampir bertegang leher dengan jabatan org asli..nasib baik di leraikan oleh anak2 buah aku...yelah..korang bayangkan lah...mase time pagi kitaorg tengok stage utama kitaorg kena pecah..peh..terbako hati aku..

~~ aku kesian kat budak2 aku..dengan PA syatem tak sampai2 sebab nak setup..jabatan org asli tak nak bagi kerjasama langsung..kak linda memang da bgtau hal nie..tapi aku memang geram betul dengan org JHEOA tue..memang tak de integriti langsung..rase nak report jer ngan KSN biaq padan muke derang kene bambu..aperlah masalahnyer bagi kerjasama kat IIM nie..yelah beb..nie kira program besar IIM tue..

:: Tue anak2 buah aku..dari kiri Syuib, Fat, Syafiqah,shila, ?, anis, Syafiq(Leader), Gee n Bad ::

~~ Keesokan harinyer pada hari kejadian sabtu pagi..PA system tak sampai2 da pukul 8.30 pg..sepatutnya da kene pasang malam tadi.da lag stage kene pecah..terpaksalah kitaorg wat kat bawah..nasib baik bhg expo bagi 6 kanopi kat kitaorg...huh..memang hampeh tahap cipanzi...pepagi aku da maki hamun da..sampai muke aku merah padam...pagi tue DJ asyik FM da sampai...malu giler syafiq dengan aku..nak tak nak kene tunggu jugak lag org JHEOA..

~~ dalam kol 10.00 baru derang sampai...huh..memang janji tinggal janji..aku mals nak citer lah..memang aku betul2 gaduh dengan org JHEOA..kalau aku ikutkan hati..memang aku tak peduli lah..tapi biler pikir balik nama baik IIM..aku pon bla dari khemah..n biar kan dak2 aku y handle..bongok...aku tak penah jumpe jabatan yang tak de integriti cam tue..

~~ Menurut sumber2 yang aku dengar..dalam meeting JHEOA nie..kemain angguk lagi semua boleh..tapi biler hari kejadian..sume yang di janjikan tak betul langsung..ni ker jabatan kerajaan punyer servis..memang kene adu nie..ha!!!geram aku..bukan zon C jer yang kene..Zon B pon huru hara jugak..pasal jabatan nie punyer hal..huh..len kali tak payahlah nak ader kerjasama dari derang..IIM boleh jer mintak kerjasama dari Jabatan Penerangan lain..

~~ IIM pon bukan nyer tak de barang...PA system kitaorg lagi mahallah dari korang punyer.. huh..tak heran lansung..da lah bass tak sedap ..geram aku...

~~ pas keadaan agak tegang..aku pon chow..ikut kawan2 aku yang lain..derang sume tau aku tengah hangin..abg jeps yang tenagkan aku..n sume nyer..Thanks My Lovely Fren..aku tak lepak kat khemah aku..memang aku stress sangat..tapi yelah kitaorg advisior..tapi nama baik IIM aku ader lah rase tanggung jawab biler da di letak dibawah jagaan aku..GERAM.....but..apepun semuanyer berjalan lancar..

~~ Sambutan karoke ok..cume kurang promosi..kat radio hot FM,RTM , Asyik, Sinar pon ader annouce pasal Program Jelajah Integriti nie...hurm..terkilan jugaklah biler jabatan tue wat cam nie kat IIM..aku lepak tengok booth kejap jer..banyak nyer lepak kat dewan..sebab wayang pacak pon ader hal jugak..sian budak2 aku..

~~ Biarlah..yang penting si syafiq (leader) die melaporkan keadaan dari semasa ke semasa kat aku..then petang tue..semuanyer berakhir dengan puas hati..aku tengok kejap2 jer anak2 buah aku..pastu sharp kul 5 ..aku n yang lain balik apartment kat Desasiswa harmoni di Uniten..

~~ Malam tu plak..ader majlis penutup dan penghargaan..huh..kejap jer da saat terakhir..neway..kenangan terindah jugaklah ..walaupun hati aku panas..hehehehehe...malam tue makan nasi lemak..pas tengok pertunjukan gamelan,tarian n ucapan yang berjela2 dari YB2 terhormat..
~~ pastu ape lagi..sesi bergambarlah..nie konon2 nak wat cover story..tapi si hairy nie wat slek lak...hehehehe...but nice pic..

~~ aku n anak2 buah aku..yang 3 org lagi tak dapat di kesan..nice pic..nie dak2 IBC..(syafiq, syuib, bad, anis n Gee)

~~ Nie bergambo kat cermin pantulan...hheheh..abg jeps..aku,kak mas n kak rose...aku sebenarnyer kompios..siape lagi sorng kat belakang tue..nampak macam ader muke org..tapi tak per..abaikan...
~~ nie gambo last day..sebelum bertolak balik..aku balik naik van dok belakang skali..huh..pening kepale..benti kat jempol sebab makan tengahhari...da kelaparan masing..yang siannyer kak maslah..da lah die berbadan dua..heheheh...alhamdulillah..aku n rkan2 yang lain sampai kul 6.00 ptg kat IIM..

~~ My dear amik aku kat opis..die rindu sangat kat aku..terus ajak p tengom wayang kat cineleisure..citer twilight..b4 tue aku memungah barang2 dirumah..aku balik sampai rumah dalam kul 12.00 mlm..huh..letih..mandi..n tido....

~~ Citer twilight best..nnt p tengoklah..sebelum p Muadzam aku da p tengok los n faun..wah..lagi kelakar giler..tak rugi kalau p tengok...hehehehe..k..jumpe next story..

Monday, December 15, 2008

:: Hari Pendaftaran Pelajar UiTM e-PJJ ::

~~ Aloha..lambat tol aku nak update blog aku yer...bz ler katekan..smlm aku baru balik dr Jelajah Integriti ,di muadzam..jadi tak menyempat nak taip blog...ok..nie cerite sekitar hari pendaftaran pelajar baru e-PJJ UiTM di Shah Alam..
~~ Pagi tue..aku n Pija gerak skali..p amik Azrai kat Kota Damansara..terus p UiTM Shah Alam..Pendaftaran nyer kat Dewan Sri Budiman..mase hari tue..Azrai mendaftar sebagai Pelajar UiTM Shah Alam..eheheheheh...TAhniah My Dear...
~~ Pagi tue agak kelam kabut jugak...tapi everything is ok..n undercontrol...nie nak p edar flyers kat luar dewan..student datang lebih 800 org..huh...kitaorg pon tolong2 check barisan pelajar kat luar supaya sumenyer under control..
~~ nie mase nak edar makanan pade student2..hehehehe..kak bib senpat pose..dari kiri (pija,Iman, KAk Bie, Abg Shah..yang separuh tue Abg Chik)..


~~ Time nie Bf aku tengah beratur tunggu Q..nak masuk daftar..curi2 gambar..hahahahha..


:: Mase nak bagi makanan sempat amik gambo..da penat sebenarnyer ::


:: Persatuan Pelajar e-PJJ UiTM ::

:: Bergambar dengan student baru UiTM Selamat Datang My Dear ::
~~ Mase pendaftaran nie berjalan lancar...ahli persatuan dapat pujian dri pengurusan InED UiTM...kerjasama amat2 di hargai..terima kasih pada ahli persatuan yang hadir (Abg Shah, Abg Jabir, Kak Bie, Pija, Kak Nurul, Saiful Anbia, Iman n Fren, Ismail, Abg Long, Fatin, Abg Bob) yang lain aku rase mcm tak de..tue jer yang support pada hari pendaftaran haritue..terima kasih daun keladi..nnt boleh tolong2 lagi...Persatuan Pelajar Is Da Best...UiTM Di Hatiku...





Wednesday, December 10, 2008

:: Mesyuarat Penyelarasan Hari Pendaftaran Pelajar e-PJJ UiTM::

~~ ALoha kengkawan semua..heheheh skung nie jam menunjukkn kul 5.30 pagi..wah aku da janji nak upload gambar2 baru pada kawan aku..sebenarnyer aku tak bape sehat nie..smalam flat pas balik keje..tertido sampai ke pagi nie..huhuhu..i got flu..(auchoo!!!)..neway idea pagi2 nie boleh tahan melimpah ruah lah..nie gambar2 mase mesyuarat penyelarasan hari jumaat lepas 5hb Dis..bertempat di tasik titiwangsa KL..

~~ Mesyuarat ini di adakan untuk menyelaras hari pendaftaran pelajar baru e-PJJ UiTM Shah Alam pada 6 Dis. 2008..huhuhuhu..kat atas tue nama die Kak Habib...beliau adalah Setiausaha Persatuan ini..ceh tengok jerlah gaye nyer..macam ahli politik tengah berhujah..hehehehe..jgn marah yer kak habib..Perjalanan Mesyuarat ini agak tegang pada sesuatu ketika tapi dapat di leraikan oleh Naib Setiausaha Persatuan, kawan aku hehehehe si Pija ler...

~~ Ader beberapa perkara berbangkit juga di selitkan dalam mesyuarat penyelarasan ini..macam perbincanagn kertas kerja untuk "teambuilding " ker Pulau Redang Terengganu..tue kertas kerja kumpulan Abg Long..tu ha yang tengah bercakap kat atas tue..agak serius perbincangan kali nie...hehehhehe..aku dengan kak nurul kat tepi dok perati jer mereka2 ni semua...

~~ Setelah beberape keputusan telah di ambil..mesyuarat di tamatkan jam 11.30 malam..yelah sok nyer nak kene bangun pepagi tue...kate pija kul 7.30 pagi nak kene ader kat dewan sri budiman..hehehehee..7.30 pagi lah sangat ..tengok jerlah sok boleh bangun kul bape...


~~ yang tengah pandang arah sini tue abg jabir..die nie naib pengerusi persatuan...wah..aku skung nie aku cam da bz jer..sebab involve persatuan nie..before dis aku n Aliffc..pon aku ngam jer ngan mod2 aliffc..Aliffc pon da senyap jer..memasing da bz kan..tapi Pengerusi Aliffc ader gak tanyer aku..samaada nak join gathering derang tak kat genting awal tahun depan..aku ok jer kalau tak de ape2 halangan..aper2 nnt Pengerusi Aliffc akan folow up dengan aku..hehehehehe..padat betul jadual aku..

~~ Mase nie..pija tengah amik minit mesyuarat...huhuhu...hebat Pija ..aper yang di menungkan aku pon tak tau..die pon letih tue..kene rush dari serdang..aku amik die kat komuter kul 6.40 petang..sian aku tengok die...kat sebelah die tue abg BOB...makan jer keje nyer abg bob tue..

~~ Abg bob nak interprame jugak tue..die amik gambo die sendiri..tapi gegarlah abg bob..heheheh..aku gelakkan die jer time nie...

~~ Nie time2 perbincangan..ader yang tension..ader yang puas hati,adr yang mengantuk..ader yang pikir ke mana arah sebenarnyer hari pendaftaran esok..masing2 cam "cuak" sebab tak tau aper feedback student baru tue pada persatuan pelajar nie..first time tue..mau tak nyer..dulu2 tak de...nie semua hasil daripada Kursus yang kitaorg p kat Cameron tempoh hari...

:: My Bro (Abg Shah , aku (Miss Erin ) n Kak Nurul Sweet) da macam citer dalam filem plak..wat cover story ::

~~ Actually aku da mula sayang kan family persatuan nie..derang hepi go lucky..memasing semua nyer bz dengan kerja..tapi still dapat bg komitment pade persatuan nie..huhuhu..aku tabik spring kat mereka2 nie..bukan senang nak kumpulkan semua nie..ader yang ader family..kerja banyak outstaion..tapi sume boleh komit..cayalah u all..

:: Abg Jabir ( Timbalan Presiden), Abg Long (Jawatankuasa) n Abg Shah (Presiden) ::
~~ Mesyuarat nie tamat jam 11.30 mlm...time balik tu aku tumpangkan Kak Nurul balik ker umah die..da satu jalan tue..die pon kat segambut jugak..dekat jer umah die dgn umah aku..mase balik tue..jalan jem sangat..yelah org semua nak balik kg sebab raya haji nie minggu tue..wawawawa..sedih..aku balik kg malam sabtu tue...pas hari pendaftaran..heheheh..k must stop rite now...jam da kul 6.00 pagi..aku nak kene upload gambar dalam community yahoogroup plak..ader hutang lagi citer sebenarnyer..citer di hari pendaftaran n seterusnyer..heheheh.mst tak sabar menunggu nie kan...so tunggulah yer...
~~ Kengkawan doakan lah aku cepat sembuh yer...yeruk betul flu aku nie..wasalam...

Wednesday, December 3, 2008

:: Kursus Kepimpinan Pelajar e-PJJ UiTM di Tanah Rata, Cameron Highland ::

~~ Aloha..wah pada 28 hb Nov yg lalu aku , kak sarina n pja, elah terpilih untuk mengikuti Bengkel Motivasi Kepimpinan Pelajar Di Tanah Rata, Cameron Hghland..hehehehe..seronok bangat sih..ramai jumpe kawan2 baru..yang macam2 ragam n macam2 kerenah ada yang best ader yang tak best..kalau tak best tue kitaorg jadikan jugak best..mase pagi tue bertolak pagi jam 9.00 pg da gerak dr KL sebab takut jem federel highway..hehehe..kul 10 pg da sampai..mase sampai sane..kitaorg sume cam terpinge2 sebab dengan surat tak dapat lagi..main belasah jer datang...mula2 cam kekok..yelah memasing memalu baru kenal..hahahhahaha..

:: Surat Tawaran Kursus ::

~~ Surat nie pun derang bg kat UiTM..semua da ader aku tengok ..semua berkumpul kat dweling 2 time tue..cube jugak lah ringan2 mulut konon2 nak bergurau dengan kawan2 baru..tapi masih kekok..but sebab ader si pija nie..menjadi jer semua...

:: Gambar Kenangan sebelum bertolak ke Cameron Highland ::

~~ Huh..lame jugaklah mase perjalanan naik bus ...kitaotrg gerak dlm jam 1.30 ptg..sampai kat cameron dalam kol 6 lbh..lepas checkout terus solat..mase malam tue biaselah makan n sesi suai kenal...hehehehehyang atas tue abg bob..kawan baru kitaorg..mamat nie dok belakang kitaorg dlm dewan kuliah..asik menyakat jer kejenyer..mentang2 die besau dari aku..suke dengki2 aku..tapi best dapat kawan baru...yang kat bawah nie gambar kat strawberry farm kat belakang hotel Cool point yang aku n kengkawan aku duduk..wah..sejuk betul pagi kesesokkan harinyer..
:: dari Belakang Abg Bob, Kak Sarina , Pija n Aku ::

~~ Mase kat sane ..kitaorg banyaklah xtiviti..jadual pack jugak sebenarnyer..ada ice breaking, sesi muhasabah diri, LDK untuk buat paperwork untuk di majukan kepada pengurusan InED.. Cerita tentang Pelantikan Ahli jawatan kuasa Majlis Perwakilan Pelajar..Si Pija nie di lantik jadi Timbalan Ketua Setiausaha..huhuhuhuhu..hebat pija..Tahniah Pija so mlm tue pija da mula bz da ..sebab Timbalan Pengerusi da bagi keje kat die suh key in nama untuk yahoogroup e-PJJ UiTM..Untuk paper work group,group wat paperwork " Untuk Dapatkan Broadband Celcom secara percuma n nak kurangkan yuran bulanan celcom untuk student e-PJJ UiTM..hope kertas kerja tue berjaya..bukan untuk UiTM Shah Alam jer..tapi untuk UiTM seluruh Malaysia...Terima kasih untuk geng2 aku sebab curahkan idea yang amat bernas n buatkan paperwork kita semua padat...doa2 ler Celcom terima paper work kitaorg...

~~ Atas nie gambo mase kitaorg pecah kepala nak pikir ayat untuk paperwork yang besar nie..actually group ader 2 jer..tapi dalam 2 kumpulan tue kena pecah dua juga..jadi sume nyer ader 4 paperwork..huh..hebat kan dak2 UiTM nie..UiTM di hatiku..hehehehe...da habis tue kitaorg p makan malam semua ...lepas tue petang p jenjalan ke Pasar Brinchang wah aku tak turun sebab hujan lebat..tapi mase kat lagi satu pasar tue kitaorg turun tue yang beli teh n survinior untuk budak2 opis aku..tapi tak amik gambo mase tue..cume amik video jer..yelah memasing tangan da penuh...heheheh..

~~ Nie gambo kitaorg dalam bilik..heheheh..amik gambo guna timer lah...Mase kat sini banyak la kenal kawan2 baru..
~~ Salah sorang nyer Tuan Presiden untuk Persatuan Perwakilan Pelajar e-PJJ UiTM nama bro nie Shahrizal..aku panggil die abg shah fahri sebab die panggil aku "aisha" ayat2 cinta kerana aku suke citer ayat2 cinta..die pon tengok jugak citer tue..mempunyai minat yang sama..lagi satu perkara yang wat aku teringat bile aku tengok muka abg shah nie ader macam someone yg aku penah kenal dulu..hihiihihih but it's oklah..citer lame tue...kat atas tue gambo aku berduet nyanyi dengan die lagi " Kehebatan Cinta" hehehehe..kaki karok jugak abg shah nie..


:: Nie gambo mase jalan2 petang tue kat Tanah Rata ::

:: Nie Gambo dalam kelas..dengan pengacau Abg BoB ::

:: Gambo semua peserta Kursus Kepimpinan Pelajar e-PJJ UiTM ::

:: Aku n Abg Shah ( Pengerusi Untuk Persatuan Perwakialn Pelajar e-PJJ UiTM InED ::

:: Gambar Kenangan sebelum balik ke Shah Alam ::

:: Wah time nie meriah giler..Aku mesti akan rindukan saat2 nie ::

:: Power Puff Gurl Makan Jagung ::

:: Kat hentian Tapah..aku n Kak Sarina ::

:: Aku n Pija Giler2 ::

:: Nie dak2 kod program yang same dengan aku..derang nie junior aku AM110.. ::

video

:: Nie Rakaman Video kat Pasar Brinchang ::

~~ Wah pada 30 hb jam 9.30 mlm kitaorg sampai Shah Alam...sedih jugak sebenarnyer rase kejap jer p Cameron..but tue kenangan terindah yang tak akan aku lupakan..UiTM is The best....IPTA...