Friday, January 22, 2010

:: My Compact Disk Collection ::

Aloha...

~~ Actually..aku nie punyai minat mengumpul VCD or Cd..kalau aku kuo jer..mst aku p kedai Cd walaupun aku tak beli...Al-kisah..nk di jadikan citer..dulu masa zaman aku sekolah2 ...aku selalu p kedai CD..masa tue zaman mak ayah bagi duit..tak dapatlah nak beli Cd..beli kaset jer...dulu Cd mahal..biler masuk jer kedai kaset...mst tengok jer Cd atau kaset..memang tak mampulah kan..duit mak bagi buat beli makanan..mmg kena kumpul duit nak beli kaset..




~~ Aku nie salah sorang peminat Siti Nurhaliza...dulu aku tak beli pon kaset or Cd die..dengar kat radio jer..sebab nak beli tak mampu..aku penah jer masuk kedai Cd or kaset sebab nak tengok..dalam hati aku penah cakap..."Nanti..kalau aku dah keje..aku nak beli Cd Siti nie..." kalau kaset or cd nie wujud lagilah..takut2 stok da habis aku cakap dalam hati time tu..n skung..aku da buktikan..aku da kumpul..Cd siti Nurhaliza..VCD karaoke die...VCD konsert2 die...semua ada...hehehhe


~~ Sampai my sayang pun tau kisah nie..so biler aku p kuo mst nak masuk kedai CD walaupun tak beli...die memang tau da pe'el aku cam ner...skung aku pon da ader collection Cd Siti Nurhaliza....Yang paling latest..Cd duet die dengan KD..aku memang sentiasa tunggu Cd2 dari Siti Nurhaliza sejak2 aku keje...sebab tue adalah kepuasan bagi diri aku..thats why i love Music...bagi aku..music adalah pengubat duka n lara aku waktu dulo2...hanya aku yang tahu...bagi aku..semua jenis lagu aku suke..artis indonesia yang paling aku minat Gita Gutawa..tak tau nape..she have a beautiful saprano voice...i like...



~~ Puas aku mencari Cd Gita Gutawa..susah nak dapat kat Malaysia..aritu pun pan pal aku dari indonesia " Yuska Roly Vonita" yang hadiahkan pada aku...gembira tak terkata...Tq "Yuska"....so..sehingga kini..minat aku nie..tak berubah2 lagik..aku tak taulah sampai biler..aku rasa aper jua musik pon aku layan..coz..music is my life...

:: Release Tension ::

Aloha..

~~ Hi semua..actually lama dah nak singgah blog sendiri nie..tapi kesuntukan masa sangat..last 2 weeks banyak mende nak kene buat...akiviti sendiri plus kerja opis yang mula nak banyak..nak citer cikit tentang sepupu my dear...


~~ Tak ingatlah masa biler nie..tapi mmg nak update..aritu teman my dear n my mom in law kuo.p mane tah eik..tak hingat..singgah umah sepupu die kat peramu..hihihi..kalau tak silap sebelum amik kete kat umah ah fook..kete aku buat hal kan 2 3 minggu nie..nie minggu nie nak kene hantar lagi.aku kira2 dah nak dekat RM700 da betulkan die saje..tension aku...lepas tukar driveshaft..bearing plak..aku nak kene tukar jugak..coz minggu depan nyer nak kene p KL..aku n My Dear da start kelas kat Shah Alam..



~~ Sebelum menunggu kete siap malam..p lah umah Che Da azrai..kat umah tue ader adik sepupu die..adoyai comei nyer..rindu plak aku kat anak buah aku...Alif kat kg...kata adik ipar aku die da pandai jalan..atas kosi roder...sedihnyer tak dapat jumpe die lagik..nnt lah Cik da balik eh..kat sana layan lah dua org adik sepupu azrai nie..sikit2 terubat jugak rindu aku pada Alif kat Kampung..

~~ Sambil melayan kerenah anak kecil ini...ada plak patung lembu yang leh berjoget..kelako betol +++ comei...selepas melayan si kecik dua org nie..azrai pon dukung baby..sampai tertido kat bahu die..ader video nie..leh layan..

~~ pas baby tido kitaorg pon balik...kete aku da siap da..tepat2 kul 9.00 malam ..release jugak tension layan budak2 niekan..aku mmg serabutlah..bilerlah nak berakhir keserabutan ini..harap ok jerlah tak tension sangat... video video

Tuesday, January 5, 2010

:: Persiapan Fasa Pertama Hari Bahagia =) ::

~~ Aloha...

~~ tengok tajuk pon da tau da aper nak citer kan??? actelee dis week aku tak balik kg lagi...bukan merajuk tapi kete aku tak settle lagi lah...tapi aku buat persiapan untuk hantaran kat sini sikit2..minggu nie aku, my dear n lin p survey barang2..tinggal 5 bulan jer lagi..kalau ikut kira2 4 bulan jer sebab bulan 5 tue da tak boleh kacau lah..tu waktu untuk rest...agak2 mmg tough sikitlah sebab kali nie aku study n waktu nak exam uitm sok pon time2 persiapan nak kene settlekan...

~~ Firstnyer..pagi tue p jemputan kenduri kat rumah kawan mak azrai di Permatang Badak..pas jer p kenduri mak azrai nak p kantin..so aku, azrai n adik die lepak kat megamall sebab p hantar laptop lin kat kedai..ader poblem window plak..hurm sambil2 tue p minum kat "Deli Country", saje melepak sebab tak de plan nak p mane2 pon..ader jugak pikir nak p cowboy..pas lepak2 minum kitaorg lepak p cowboy...



















~~ Barang yang aku p survey adalah di Cowboy yang aku selalu story2 dalam blog aku nie..cowboy nie setahu aku ader kat kuantan jer..n kawan aku kate ader lagi satu kat temerloh..letih jugaklah..my dear pon agak serius jugak biler time2 gini tak memain..hehehe..letih jugak lah nak pusing kat cowboy..satu barang pon da bape minit nak pilih..sebab bnyk n harga pon boleh tahan murah..











~~ banyak jugak tempat p hari nie...p survey baju n pelamin n terus book..actelee..kedai nie pon sepupu azrai..lebih senang di panggil kak Mala..name butik die " Sri Andaman" dekat2 jugak lah dengan Kuantan Parade ...aku cukup senang dengan servis Kak Mala..senang nak berunding dari semua segi..hehehe..nie kira aku promote skali lah butik die..tapi gambo butik die dari luo aku tak amiklah..aku amik gambo baju2 die jer..sebenarnyer..baju n pelamin nie adalah untuk yang belah lelaki untuk sambut menantu..sweet sangat baju kat tempat die..to kak mala TQ yer..kalau ader baju baru nnt kak mala kata die akan call aku...so bab2 pelamin semua da settle belah azrai..





~~ Sempat jugak aku p small garden..tapi kejap jer..kedai nie pon salah satu kedai barang pengantin..mahal jugak lah..standard2 SSF kedai nie..tapi tak per survey2 jer kan tak perlah..tak kene bayo pon..amik idea pon..cantik jugak design2 baru kat "Small Garden"..layan jugak lah..tapi p kejap jer p kedai nie..pas tengok terus balik sepupu azrai kat Peramu..tumpang solat kat umah Teh..











~~ Then malam tue..semua berkumpul kat umah makcik azrai kat peramu..aku panggil " Che De"..malam tue ader buat barberque..tapi aku tak amik gambo sangat sebab ramai lah org n segan lagik satu..to my dear tq...lepas jer barbeq tue..derang sepupu2 azrai nak p main bowling pulak..wah..dalam diri nie penat tapi layanz jerlah...






~~ Pas balik tue..mmg letih sangat..da lega sikit ..aku pon da beli barang untuk hias hantaran lagi..pas nie..ader lagi mende2 lain nak buat..azrai plak next week baru nak p kursus kawen..aku da pegi da mase kat KL tue..lama dolu...hehhe..hui..banyak nyer mende nak kene pikir..tapi tak perlah..next story nnt aku akan update later k...da...

Monday, January 4, 2010

:: Happy New Year 2010 ::

Aloha..



~~ Actually, pagi nie hari pertama bekerja rasmi untuk tahun baru...kuantan hujan renyai2...Pagi nie ingat nak update blog but tepon tinggal lah plak kat umah mak mertua aku..huhuhu..neway..di sini aku nak ucap selamat tahun baru..diam tak diam da 6 bulan aku keje kat UMP n dok kuantan..macam2 da berlaku semasa aku dok sini..suke, duka pon da berlaku..sabo jerlah... tapi aper yang berlaku buatkan aku jadi kuatlah..

~~ Hurm..n dis year merupakan tahun akhir insyallah aku di gelar bujang...hui...cepat tul masa berlalu..time nie da mula buat persiapan sikit2 untuk My Big day...tue arr ingat nak share lah kan ..but HP plak tertinggal...sabar eh...

~~ So pade semua..Selamat Tahun Baru 2010...Hope dis year much2 better than last year..Adios...