Friday, March 27, 2009

:: 25.03.2009 My Day ::

~~ Aloha...today is the real celebration of My Bufday...huh..pagi tu dalam kul 11 pagi papa amik aku kat umah..wah..pas tue..kitaorg p breakfast kat Ikea..ape lagi makan makanan kegemaran aku..meatball..yummy...kitaorg menapak dari cineleisure sampai ikea..tak delah jauh mane...=)..sebelum sampai ikea..My Dear nie..terus tarik aku masuk kat Secret Receipe...nak jugak suh aku beli kek ..hurm..layanz jerlah..aku pilih kek tiramitsu...n My dear dengan favorite kek die Choc. Banana..heheheh.then kitorg da sampai ikea..order makan..aku cam biaselah makan meatball...My dear makan ikan salmon..


~~ Pas breakfast..kitaorg p cineleisure p tengok wayang kat Platinum nyer..wah besh2..Tq My Dear...biler masuk2 jer..tengok tempat tue memang mewah giler..siap ada ruang menunggu n kerusi urut2..yelah bayar mahal tue..mstlah gunakan sepenuhnya...



~~Actually, aku n My dear men'try la kerusi urut tue..huhuhuu..pas tue siap bagi kitaorg air lagi...hehehehhe...terase macam VVIP lah plak...kitaorg tengok hotel for dog...sebab citer lain cam tak besh jer...berbaloi lah...





~~ Rase teruja gak lah nak masuk wayang platinum nie..sementara menuggu tue..urut2 badan kat kerusi ogawa..hehehehhe..yelah tak penah guna kan ...ala2..cam jakun lah...hwahwhahwa..



~~ Biler wayang da nak start..org yang ushere tue..suh kitaorg masuk dewan wayang tue..wah best nyer...sofa die..very comfotable...selesanya..da macam umah sendiri lah..umah sendiri pon belum tentu ada kerusi cam tue....Apa lagi dok bergambo sakan lah dlm hall platinum tue..yang paling besh sekali..penonton nie..hanya kitaorg berdua dlm dewan tue...lagi best....memang berbaloi lah dengan harga die...



~~ Then wayang start..bukan wayang kitaorg..wayang Hotel for Dog..memasing layanz..citer tue..not badlah...Thanks sayang...My Dear nie..memang nak raikan sungguh2 bufday aku nie..apa yang die da bagi sebenarnyer da cukup da..tapi apa yang die bagi aku accept jer...



~~ Pas tengok movie tue..kitaorg tengok kat pnggung biase citer saus kacang..gilerzzzz....petang tue..papa p main bowling ..die sowang jerlah main..aku tak larat..boleh tahan jugak mamat nie main..ader 2 3 kali strike...then..kitaorg gerak p careffour kepong..nak cari barang..pastu p jusco ...Makan steamboat Johnny...hurm..bape banyak tempat da aku pegi hari nie...letih jangan cakap lah...My Dear tengok muka n mata aku pon memang letih..pas selesai semua...papa pun hantar aku balik...Neways...Today is very special day for me...Thanks to My Sayang ..Thanks for The Prezent..n The suprizing yang My Dear beri pada aku...Aku rasa2 betul di rai...Terima kasih banyak2...kepada rakan2 yang lain pon..thanks kerana wish...expecially Izzah..pagi2 da tefon aku siap nyanyi2 lagi..tapi aku tak bangun tido lagi sebab cuti...tak lupa jugak pada family n adik2 angkat aku...hehehehhehe
Terima kasih semua..ErinZ sayang Korang Semua...Dunia sampai akhirat...Tuhan jer yang dapat membalas aper yang korang wat untuk erin...Bye....

Thursday, March 26, 2009

:: Sweet 25 years old ..Hepi Bufday To Me ::

~~ Salamz..semua..wah..hepi bangat nie nak share story dengan korang2 semua..Actually..semalam adalah 25.03.2009..makan genaplah umur aku 25 tahun selepas kul 12 (24.3.2009)..heheheh...

~~ masa 24 hb petang tue..aku da siapkan semua2 keje opis aku..sebelum aku amik cuti 25.3..yelah nak cutikan mstlah kene settlekan keje..wah..balik umah biaselah lepak tengok tv, then wat pe yang patut..petang tue..Papa tak call aku pon..alih2 dapat 10 missed called dari die..network celcom tak bape nak betul petang tue..then tengok pon papa cam buat tak kesah jer...heh..cam aku tak tau..gimik lah tue..



~~ Malam tue..tengok Tv jerlah...dlm kul 9.30 Kak Sarina balik..tetiber jer..Die masuk pintu..dengan muka merah..ucap...Hepi ealier bufday kat aku..wah...malu tul aku..susah2 jerlah..nak beli kek..cheese cake..memang favorite kitaowang...heheheh..pastu..aku tepon papa..bgtau..akak belikan keke ...die cam merajuk jer..ada org lain wish dulu..heheheh..kak sarina kata..beli kek awal..takut sok aku balik lewat..then kitaorg makanlah kek bersama2..sambil tiup2 lilin..hehehehe..best2...TQ Kak Sarina..mst tahun last aku sambut bufday dengan die..sebab die da nak kawin pertengahan tahun nie...wah..cedih2...


:: Cute giler cake yang die bagi..da riben2 comei ::

:: Rase sedap dan padat ::

~~ Pas makan..sembang2 dengan akak..then kak long balik..die pon tak ingat aku nyer bufday sok..tak per...never mind lah...aku pikir dengan umur yang macam nie...tak de org da nak sambut..aku pon macam segan jer kalau sambut bufday..tapi kalau org da sambut...aku terima jer...neway thanks Kak..aku tengok jam da hampir kul 12mlm..Papa tak call2 pon..hurm..tak delah tue..da tido gak nyer...aku pon dengan rase sedih..kuolah p sidai kain..(kul 12 malam baru kuo sidai kain) kikikik...

~~ Tetibe pas sidai..aku tengok ader kancil lalu depan umah..macam kancil aku..hehehehe..siot..ape kejadahnyer tengah2 malam ..papa datang upenyer..nak wat suprise kt aku..then aku pon jumpelah papa kat kete..heheheh...die dengan muka sedih nyer..cakaplah..sorrylah mama..tak de mendelah nak bagi juz wish jer..heh...sebab tue die datang umah nak wish..tak de hadiah..aku katelah ..tak kesahlah papa...wish pon ok aper...then ader ker die ajak kuo...aku dengan baju tido nyer..dengan berpeluhnyer..cam tak selesalah..aku kene mandi kalau nak kuo..papa kata die boleh tunggu..aku siap2lah..sebelum aku masuk umah nak bersiap..die pon bglah satu kotak besar..So Sweet....besar gilerzzz..kotak nyer...then die kasi bukak dalam kete jugak..bukak2 jer...adalah mende die kasi aku..Rahsia...aku bg korang tengok kotak jerlah...TQ papa...Luv U..then kitaorg pon kuolah..p makan MCD.





~~ Sememangnyer mata masing2 da ngantuk...then pas makan kat MCD papa hantar aku balik..then tidolah..sok nak dating lagi dengan My dear..sok..to be continuelah this story...se ya...

Saturday, March 14, 2009

:: My Dear Idol Roger Federer ::



~~ Aloha..citer lagi...hehehehe..kali nie lain plak story nyer...hwahwhahwa..sebenarnyer aku skung nie da mule berjinak2 meminati sukan tennis..idola tennis yang Roger Federer..wah..gilerlah..nie semua di sebabkan bf aku nielah..

~~ Yang paling mengarut...aku tetibe lak boleh ter masuk dlm fan club roger federer semalam..sebenarnyer aku tak tau nape tetibe boleh jadi tersuke lak dengan citer roger federer nie..wah..sejak aku temankan my dear dengar perlawanan australian open jan lalu..aku tetibe cam aderlah ikuti sikit2 perkembangan roger federer..skung nie roger federer berada kat mane pon aku tau..die kat india..n terpaksa balik untuk training..die bercuti wat ape tah..tenang kan pikiran kot lepas kalah ngan rafael nadal mase australian open tempoh hari..

~~ Hurm..oleh kerana aku da tetibe jer jadi ahli fan club Roger federer..nie nak paste sikit ..die baru hantar kat website rasmi die semalam..berita gembira...hheheheheh...sebenarnyer roger federer akan jadi ayah...Mirka (awek die) bgtau federer yang die tengah pregnant...that whylah federer nak balik awal,..die tak stay lama kat india...

~~ Messege dari federer...

OFF COURT - GREAT NEWS!

Dear Fans

I arrived in Indian Wells earlier this week and I am eager to get back out on court. My back is feeling much better and I am ready to go.

I also have some really awesome news to share with all of you: Mirka and I are excited to let you know that we will be parents this summer! Mirka is pregnant and we are so happy to be starting a family together. This is a dream come true for us. We love children and we are looking forward to being parents for the first time. Mirka is feeling great and everything is going well.

Speak soon and thanks for all your continued support!

Roger


~~ Hurm...tahniahlah Federer and Mirka...hopefully korang nyer baby selamat..federer hepi betul si Mirka nie pregnant..tapi derang nie tak kawin lagi...tapi dah pregnant..yelah derang niekan mat salleh..biarlah...hwawawawwa

~~ Kat bawah nie aku attach jugak video mase pas die kalah lawan rafael nadal mase Australian Open 2009.. Sian die…Biler aku tengok video nie aku jadi makin terharu nak jadi fan club die..betullah kate My Dear..Roger Federer nie ada auranyer sendiri layanzzzz..


~~ Idola My Dear Idola Aku Juga ..wah...

Tuesday, March 10, 2009

:: Jom makan steam boat ::

~~ Actually,mase ari ahad kat kuantan tue..siangnyer aku p teman adik azrai p pameran IPT kat kuantan perade..but KPM nyer booth tak bukak..semuanyer IPTS nyer booth..

~~ my dear lak p weeding kwn skolah die...hurm..aku n lin pusing2 p kuantan perade...tunggu sepupu die..ain..then mak azrai call nk ajak p tengok kak teh..die baru bersalin..azrai pon tak tengok lg anak sepupu die tue...then aku, lin n ain pon p lah umah kak teh...

~~ da smpi tue kitaorg masuk n tengok baby..comel baby..tp aku tk delh amik gambo baby tue..memang ler macam cina..baby nie...hehehehe

~~ So mulelah berkenal2 lan dengan saudara mara die..pastue...kitaorg pon p lah east coast mall..p makan steamboat..lin lah nak makan..aku layan jerlah..perut pon dari pagi tak makan..makan cekodok jer pagi tadi...eheheheheh..



~~ Last aku makan steamboat pon mase kat cameron haritue..huhhhuuhu..besh2..kitaorg makan kat johnny...memang ler makanan ala2 chinese style...











~~ b4 makan tue p lah carikan barang langkah bendul untuk kak long...pueh mencari last2 dapat jugak..mak azrai n azrai nak bagi sebentuk cincin belah rotan untuk along aku..huhuhhu..susah gak cari cincin tue..saiz kak long kecik..macam jari aku...

~~ last2 dapat gak yang sama saiz..memang ler saiz kanak2 saiz 6..hwhahwhahwa..aku pon saiz 6 jugak sebenarnyer..tp untuk bertunang nie beli saiz tujuh..sebab aku tau badan aku nie cepat jer debab..stanby jerlah...sebenarnyer saiz 6 jari aku..huhuhuhu..

~~ pas da makan kenyang2 tue..balik lah..azrai bawak kete..sebab kaki aku krem..then kitaorg sampai umah..mlm tue makan lagi..huhuhuhu..layan internet tengok upin dan ipin..dengan lin n my sayang..pas tue tidozzzz....

:: Holiday at Kuantan ::

~~ Aloha...hurm minggu nie aku balik kg bakal mak mertua aku..huhuhu..gerak dr umah dlm kul 8.00 mlm..huhuhu..tp sempat p Bank n chow kit dulu..around kul 9 lebih lah baru dpt gerak terus p kuantan..dlm perjalanan banyak jugak kete arah lebuhraya pantai timur...

~~ Mybe ramai balik kg sebab cuti hari isnin...kali nie my dear bawak slow jer..sebab nyer banyak kete..kalau tak die tue nak speed jer..



~~ kitaorg benti isi minyak kat gombak..n benti makan kat mcd gombak..after that baru balik kuantan..sempat snap2 gambo...bushan tak wat per...



~~ Alhamdulillah perjalanan selamat..sampai kuantan dlm kul 1 pagi..balik2 jer mak die da sediakan makanan..ape lagi..mane leh masuk da..da kenyang..tapi memasing diam jer..cakap da kenyang..tapi jamahlah jugak..sate n makanan yang mak die sedia..susah2 jerlah mak cik...after that kitaorg pn borang2..pastu tido...

Friday, March 6, 2009

:: Sale Gila-Gila kat IKEA ::

~~ sebenarnyer aku nak bgtau korang semua..haritue kitaorg saje lah..jenjalan p makan kat IKEA..huh..macam pelik lah plak..nape ler ramai sangat manusia mase kitaorg p hritu..My Dear n aku memang ler tengah lapar...nak makan favorite food kitaorg..meatball swedish nie..huuhuhuhu..



~~ Patutlah ramai kat IKEA nie..upenyer ader sale..penuh jugak lah org..kitaorg selalu makan kat IKEA nie..makan meatball die..sedap bangat source die..yummy..pas makan kitaorg turun bawak..aku beli jam dinding..semua aku tengok barang tengah murah skung..sale sampai 22 Mac 2009...gilozzz...time2 nie plak die nak wat sale..



~~ Pas beli jam tue..kitaorg on balik..huh..kenyang n puas hati makan kat situ..My Dear lah suke sangat makan meatball...kalau p IKEA ..kalau tak makan meatball memang tak sah..so..jom ramai2 serbu IKEA..sale giler2 beb..





~~ So U all selamat bershopping....

Thursday, March 5, 2009

:: Good Bye Sarawak ::

** Last Day in Sarawak..

~~ Wah rase kejap jer di Sarawak..aku n abg rahim pepagi da kene check out..sesi pembelajaran pon da hampir tamat..nasib baiklah..dari semalam kitaorg da mesra dengan peserta2 lain..kursus berjalan seperti biase..sempatlah bergambo kenang kenangan sebelum tamat kursus...



:: Nielah participate yang agak gile2..best layan derang nie..baik2 belaka ::



~~ Dalam kursus nie..abg rahim jelah sorang lelaki..but baguslah die dapat kontrol macho die..ceh..awek2 kat kursus nie..semuanyer..asik panggil die hensem boy..heh...perasanlah tue..heheheh..tapi memang hensem pon kan bro..tak boleh puji sikit mamat nie...



:: Antara gambar2 kenangan dengan derang kat Hotel Grand Margarita ::



~~ Penyampaian sijil penyertaan...pas tue..Urusetia nak tumpangkan kitaorg ke Airport..ramai sebenarnyer nak offer Kak Nori N En Azmi pon offer nak hantar...tapi sian lak kat Kak Nori tue..tak nak susahkan die..n kitaorg naik kete iyvoon...iyvoon hantar kitaorg smpai airport...kitaorg p tukar itinery tiket..dalam kul 7.00 kitaorg check in...tak lama pas tue...kul 8.00 kitaorg nyer fligt berlepas...agak lebat jugak hujan kat airport sarawak...risau gak sebenarnyer..tapi tengok..fligt tak delay...



~~ Pas check in..kitaorg tunggu sat..pas tue kitaorg pon naik flight..pas agak menakutkan jugak..pilot kapal terbang nie..p break 2 kali kat atas awan...huh..bederau gak darah..aku rase hujan lebat kat luar..tapi tak nampak...sebab nyer malam...heh...

~~ Alhamdulillah..akhirnyer sampai jugak ke KLIA..wah..rindu kat Kuching..kitaorg cepat2 p amibil beg n naik ERL balik ke KL sentral..dalam kul 11 aku n abg rahim sampai kat KL sentral..wah...My dear da tunggu kat Pintu..then p lah minum pas tue..die hantar aku balik...pas tue..kemas2 , mandi aku pon tido...

~~ heheheh..cepat nyer mase berlalu...suasana di kuching masih terasa..neway..kenangan nie..manis bagi aku..first time tengok tempat org..budaya org...rasa makanan org...best2..kalau ada reeki lagi..aku rase aku akan p lagi ke Sarawak insyallah...

:: Second Day In Sarawak ::

** Hari Kedua Di Sarawak

~~ wah...pepagi da kene bangun..aku n abg rahim p breakfast dlam kul 7.00 pagi..sebab first day mase kursus...kene lah datang tepat pada waktunyer..kitaorg kene jalan kaki ke Hotel Grand Margarita...wah..tak letih pon...hehehe..sampai2 jer..jumpelah dengan rakan2 baru..ada dari sabah..ada jugak dari sarawak...hurm...kursus pun berjalan seperti biase...

~~ Mase break tengah hari kitaorg da mula mesra antara satu sama lain...ada sorang akak nie..name die Kak Nori..die sebenarnyer PA...kerja kat Damai Resort..Baik sangat..die lah offer aku n abg rahim jalan2 ...ishk..memula..cam takut menyusahkan die jer..then..rupenyer..die betul2 nak ajak...dengan adanyer Kak Nori..dapatlah kitaorg tengok n kenal ..ape yang ader kat Bandar Kuching..wah bertuah aku n abg rahim rase..dapat kenal dengan kak nori..die nie...baik sangat2...



~~ Actually....Pas kursus jer..die ajak aku n abg rahim...p kampung die...kat santubong..ha????cam tak caye jer dapat p gunung santubong...hurm..ku ingat jauh lah sangat gunung santubong tue..tak sampai 45 minit pon dari bandar kuching...Kak Nori nie da jadi cam tourist guide untuk kitaorg..tapi baguslah Kak Nori nie..Dapatlah peluang kitaorg tengok n mengenali sejarah Puteri Santubong n Puteri Sejinjang...hehehehe....



~~ kampung Kak Nori nie..kat lereng bukit Gunung santubong nie..wah bertuah kitaorg..die bawak tengok laut...yelah...dekat2 gunung ada laut...gilerlah..aku tak penah bayangkan keadaan ne...Pas tue,,kitaorg p lah umah die nak p amik Daughter die...jadi dapatlah p umah mak de..wah..umah die nie..perkampungan nelayan..besh nyer...



:: ha..Sungai tekoyong..tu Gunung santubong ::



~~ Pas kitaorg da tengok2 kawasan..kitaorg pon balik..mase balik tue...kak nori nak ajak p kedai sebinier lagi..wah..hampeh...kitorg da beli smlm..ader kedai lain lebih murah..kak nori kate nak wat cam na..da beli..tapi len kali nnt boleh ajak die..banyak tempat die nak bawak kitaorg sebenarnyer...pas tue..kak Nori pon ajak kitaorg p makan...bestnyer..p makan Mee Kolok..wah first tiem makan Mee nie...Best2..bolehlah tekak aku terima Mee Kolok nie...





:: Nielah Kak Nori n her family...baik2 sangat..Terima Kasih Kak...naik segan kitaorg nie..menyusahkan akak ::



~~ PAs makan tue..die nak bawak lagi jalan2..sempatlah bergambo kat roundabout..heheheh..memula..abg rahim da gelak2 ..boleh ker berhenti kat tengah2 jalan nie..tak kene hon ker..sebenarnyer Replika kuching nie..kat tepi roundabout..gilerz lah..nasib kitaorg nie bukan kat KL kalau tak mesti da kene hon...wah...



~~ Akhirnyer...dapatlah bergambo kenangan nagan kuching nie..wah kuching sehingga berjumpa lagi..pas tue..Kak Nori n her hubby..hantarlah kitaorg balik hotel...wah..terima kasih banyak2 lah kak Nori...baik sungguh kak Nori...takut jer kitaorg kalau die datang semenanjung kitaorg tak dapat beri layanan istimewa cam die bagi..but..kitaorg akan ingat sampai biler2..then kitaorg pon sampai hotel n bersihkan diri n tidoz..... video

:: Welcome To Sarawak ::

**Hari Pertama sebelum bertolak


~~ Wal'lah..hari yang di tunggu2 da pon tiba..berdebar gak hati nie..sebab nak p Sarawak cam nie..Hurm..pagi2 My Dear Azrai da gerak amik aku..kitaorg ke Opis dulu sebelum ke KLIA..wah..Gerak dari Opis tepat jam 7 pg..kitaorg sampai dalam kul 8.15 pagi kat KLIA...



~~ Mase dlm perjalanan nie..My Dear Azrai n Abg rahim dok berCeritelah story derang..mase derang naik flight..ceh..menipu aku jer lebih..benci aku...

~~ Actually..kitaorg sampai jer terus p tukar itinery kepada tiket yang betul nyer.heheheheh..wah..first2 tue kene wat sendiri..tapi tak boleh kuo aku nyer tiket kat kiosk...so aku kene p kaunter...kat2 situ gak..after that...aku n abg rahin pun p la letak largage kat tempat letak beg..beg tue..die masuk dalam bonet kapal terbang...

~~ Pas tue...aku , My Dear n Abg Rahim pon p lah breakfast kat McD...hurm...Sebelum tue aku n Azrai bergambo..ler...kat Pelepasan Antarabangsa...



~~ Mase time makan tue..derang dok story ler...pengalaman2 derang..hurm..ye ye orr jerlah..Dalam fikiran aku..eeeee...takutnyer...nebes seh...aku baru first time naik..macam2 ler aku pikir dlm kepale otak nie...but..muke aku still relax jer...al maklum ajelah..nnt Azrai msti sakat aku..





~~ Nie gambo tiket yang betul2..Wah Kuching...tunggu...aku datang..heheheheh..lawak lah..but nie kenanagan manis bagi aku...Neway Thank to IIM



~~ Nie aku gambo tempat anjung tinjau..tengok2 kapal2 terbang "takeoff"..tuler perkataan yang aku baru dengar dari kedua2 lelaki nie..heh..kerek..mentang2 ler penah naik kapal..boleh lah nak citer2...



~~ Tunggu2 nyer tunggu sampailah masenyer aku kene check in kat dalam Kapal..wah..Macam2 perasaan mase kene check ngan polis kat KLIA..sebelum aku masuk untuk Check in..Before that...aku salam ngan My Dear aku..wah cedihnyer nak pisah ngan die...walaupun kejap..aku memang tak pandang die pon mase pas check in..sebab..mate aku da merah..aku nangis weh..nnt Azrai perasan..aku takut sebenarnyer...pas tue...terus p tempat tunggu ..kat gate A7...mase masuk tempat menuggu tue..tak lama..dlm 5 minit..kitaorg da kene masuk dlm flight..wah..bedebar2..ader 2 org stewedest tunggu kat pintu masuk...comei2...lepas tue..aku n abg rahim terus duduk..yes..duduk tepi tingkap...



~~ Mase tue..dengar ler arahan2 dari anak2 kapal..telefon bimbit dan segala peralatan electronik mestilah di padamkan heheheh...mase die nak take off tue...takut gak...best giler pas terbang kat awan..wah..adalah gambo2 aku di atas awan...Ya Allah cantik sungguh ciptaan mu...



:: Gambar atas nie..Kapal baru nak Takeoff ::





:: Tengoklah awan tue seketul2 sikit pun tak berlanggar antara satu dengan lain::



:: Mase nie aku betul2 di atas awan..awan kat bawah kapal terbang..wonderful ::



~~ Setelah da stabil amse atas awan tue..kitaorg di hidangkan makan...tulah makanan nyer...pineapple pie..ada roti sikit..yogurt...,biskut n air jus oren..sedap2....



~~ lepas da makan ..aku pon cam tertido jap..then kitaorg pon dah nak sampai...Flight da nak touch down airport Kuching..wah..besh2...



~~ Pas sampai jer..da macam pening2...hihihii..then terus p check out..ada pemeriksaan imigresen sebelum kuo amik beg..kuo jer terus amik beg n kitaorg terus p kaunter teksi..nak p check in hotel...Teksi ada banyak..kitaorg terus naik teksi..teksi terus hantar ke Habour View hotel..Semua perjalanan dari airport ke Cat City RM 22..huh...sebelum tue..borak2 ngan Uncle teksi..tanye mane Grand Margarita Hotel..sebab tempat kitaorg kursus dengan hotel tak sama...pas sampai jer hotel itaorg rehat dalam..kul 2.00ptg kitaorg pon kuo jenjalan..saje nak tengok bandar kuching..alahai..tempat nyer dekat2 jer...hurm..walaupun aku agak malas nak berjalan..tapi aku kuatkan jugak semangat untuk berjalan...heheheh..aku sebenarnyer lebih suke tido...wah..pengakuan berani mati nie..



~~ Pas jalan2 jumpelah hotel tempat kursus..aku n rahim p survey2 tempat..kitaorg jalan2 kat waterfront..bersih bandar kuching..Pas tue..da jalan2 dengan abg rahim kitaorg pon berborak ler dengan ada pak cik guard kat tepi jeti tue..die ader citer ler pasal kek lapis sarawak..hurm..mule neyr cam tak sure jer nak naik sampan tue..takutnyer..tapi biler peratikan org2 yang semberang sungai tue..ok jer...hehehe..kitaorg pon p lah seberang....naik sampai...toi..toi..toi..cuak gak...Bayo 40 sen jer sekali seberang (murah kan???)



~~ At last...sampai jugak kat seberang sungai...dan aku n Abg rahim memulakan perjalanan ke tempat di mana ader jual kek lapis tue..wah..cam jalan2 cari makanlah plak...Aku n abg rahim puji lah org2 kat sana..sebab semuanyer ramah2 n baik hati..biler tanye mst derang bagitau n akan hulurkan pertolongan...malah cam berebut2 nak tolong...betapa baiknyer org sana...huh...agak jauh jugak bg aku..tapi abg rahim kate tak jauh..cet...tapi memang tak jauh pon rasenyer...



~~ Ha..kan da beli kek lapis nyer..satu kotak....aku n abgrahim nyer...tak boleh beli banyak2..berat oo..cam ner nak bawak balik...Nama kedai nie Kek Lapis dayang salha..hurm..banyak pilihan sampai tak tau nak pilih mane satu...kat kedai nie..bukan kiter jer..ramai gak artis2 beli kek nie kat tempat nie..tempat nie pon ader kilang skali..boleh tengok cara nak buat kek lapis nie...



~~ Then kitaorg terus p cari kedai makan kat2 tempat situ..ader kedai makan..atas bumbung..aku da nampak da mase memula turun dari jeti tadi..pastue ader sorang abg tue..bgtau..dik makanlah kat atas nie..best tau...murah pon murah..tanpa pikir panjang..aku n abg rahim naik ke atas..wah..cantik tul kedai makan tue...cam ala2...sarawak lagi...



~~ Memang betullah...murah...menu2 kat atas nie cuma RM 30..sedap memang sedap...nasi 2, Tomyam sarawak (besh nie), Udang goreng Butter, Kailan ikan masin, Ikan bawal 5 rasa(baru first tiem rase ikan nie)..bestnyer...lepas menjamu selera sesi gambo2 plak...



:: Sudut yang menjdi tarikan aku..sudut barang2 antik...nie...



:: Sebenarnyer basikal nie..boleh sewa untuk p jalan 2 satu jam RM 2...tapi kitaorg saje jer nak jalan kaki..nak rase suasana kat sini... ::



~~ Actually..jeti dgn tempat kitaorg makan tadi tak jaun jalan2 terus sampai jeti..wah da settle satu keje....kitaorg pon naik sampan untuk seberang sungai sebelah sane..muke da cuak sebab sampan tue..berat sebelah..abg rahim pon muke cuak..sebab ader 2 org lagi dari KL..bawak kek..kek tue yang berat sebenarnyer...



:: Muke Cuak Abg Rahim..Sampan tue da senget sebelah..hahahahhaha :::

~~ Alhamdulillah..akhirnyer sampai jugak ke seberang sungai..pastu kitaorg balik..n terus hantar barang ke hotel n kuo balik..untuk cari sebinier..yelah..takut2 tak sempat...nak p cari..dah lah kitaorg sama2 first time kat sini..takut tak jumpe...

~~ P lah beli..da beli belah pas tue balik..mandi..n tido....see da stiry next day...Muahx... video video